avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare pensionare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare pensionare in cartea de munca

Cum completez in cartea de munca daca o persoana a solicitat pensionarea pt limita de varsta la 01.02.2010 si a adus decizia de pensionare in 04.03.2010, desi aceasta e emisa in 01.03.2010?
Pasul 1 e: "Solicita pensionare pt lim de varsta in baza art......", data 01.02.2010, iar la nr act - nr/data cererii salariatului?
Pasul 2: e: "Continua activitatea in baza aceluiasi CIM" , data 01.02.2010, iar la nr act - CIM nr....
Pasul 3 e: "Incetat CIM in baza art 56 pct. d", data 04.03.2010, decizia interna de incetare a CIM emisa in baza deciziei de la Pensii?
Cel mai recent răspuns: danares1 , utilizator 14:48, 4 Martie 2010
Ma ajutati va rog cu un raspuns?

Multumesc
Va spun cum procedez eu: salariatul face cerere prin care solicita pensionare limita de varsta. Carnetul se inchide cu "solicita pensie limita de varsta" , in baza cererii nr... din data de...., vizez carnetul la ITM si apoi il predau salariatului care il depune la casa de pensii. Cand vine decizia de pensionare se emite dispozitia de incetare a activitatii cf art 56 d, cu data cand salariatul a prezentat decizia de pensionare la unitate. Asa am procedat de f multe ori si nu am avut probele. Curios lucru ca s-a emis decizia de pensionare de catre casa de pensii fara a avea carnetul de munca inchis.
Era doar un exemplu. Deci cand scriu in cartea de munca pasul legat de "Continua activitatea in baza aceluiasi CIM" - in aceeasi zi in care imi da cererea de pensionare sau cand primesc decizia de la pensii?
Operati "continuarea de activiate in baza aceluiasi CIM "cu data de la care solicita pensie pt limita de varsta, respectiv 01.02.2010.
Dupa ce ati scris in cartea de munca 'solicita pensie....", cu data de 01.02.2010, in baza cererii salariatului nr..., cartea de munca se semneaza de conducatorul unitatii, se vizeaza de itm, dupa aceasta nu se mai face nici o notatie, se preda salariatului pt a o depune la casa de pensii. Este singura notatie pe care o faceti dv. Salariatul lucreaza pana la primirea deciziei de pensionare. Cand primiti decizia de pensionare dv emiteti doar dispozitia de incetare a activitatii cu data de 04.03.2010. Pasul 2 si 3 nu se trec in carnet.

Alte discuții în legătură

Incetare activitate 56 lit d maiamaria maiamaria buna ziua. am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare - pensie limita de varsta. carnetul il are inca la pensii. a fost propus la pensionare,i-a ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat face cerere de inscriere la pensie in ianuarie 2009. I se da carnetul de munca inregistrat cu ,,solicitat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire maiamaria maiamaria am urmatoarea nelamurire: un salariat este propus la pensie cu 01.02.2010. tot cu aceasi data i s-a facut decizie de continuare a activitatii, si tot cu aceasi ... (vezi toată discuția)