avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare activitate 56 lit d
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare activitate 56 lit d

buna ziua. am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare - pensie limita de varsta. carnetul il are inca la pensii. a fost propus la pensionare,i-a fost vizat carnetul de ITM , acum, dupa ce ii fac decizia de incetare,trebuie vizat din nou? mentionez ca dupa aceea ii fac contract de mandat si trebuie dus carnetul la pensii.dar la itm , la vizat sta cel putin 2 sapt,timp in care,cred ca ar trebui sa-i duc Contractul de mandat si Carnetul la Pensii.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: maiamaria , utilizator 08:31, 5 Mai 2010
* De la data primiri deciziei de pensie ii inceteaza CIM. Cand aduce carnetul de munca, ii operati continuarea activitatii de la data solicitarii pensiei pana la data cand inceteaza CIM si se vizeaza la ITM. Poate apoi, sa solicite recalcularea pensiei prin adaogarea acestei perioade.

** Contractul de mandat nu presupune sa depuna carnetul de munca la Casa de pensii.
Da, trebuie vizat din nou de catre ITM dupa ce faceti inscrierea incetarii c.i.m. in baza art.56 lit.d C.mun.
la data de 01.02.2010 a depus actele pt pensionare, si i s-a trecut in Carnet " solicita pensie pt limita de varsta cnf legii 19/2000, art 56 lit d din CM. decizia de pensionare e cu data de 25.03.2010,dar mi-a adus-o azi. ii pot face incetarea activit cu data de azi?si,cand imi aduce carnetul ii scriu ca continua activitatea in baza aceluis contract- pana la data de 05.05.2010?
multunmesc mult
ultima inregistrare in carnet este:
- solicita pensie pt limita de varsta = 01.02..2010
dve completati in continuare:
- continua activitatea in baza aceluiasi contract = 01.02.2010 - se face in baza CIM nr...din...
- Incetat CIM conf art 56 lit. d)/Codul muncii = 05.05.2010 - se face in baza Deciziei de incetare nr.... din ...

(apoi se vizeaza la ITM)


multumesc mult de tot. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare pensionare in cartea de munca Ada30teo Ada30teo Cum completez in cartea de munca daca o persoana a solicitat pensionarea pt limita de varsta la 01.02.2010 si a adus decizia de pensionare in 04.03.2010, desi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensie Vioreld Vioreld buna ziua. un salariat a solicitat pensionarea anticipata partiala, insa s-a cam speriat:) de nivelul acesteia si a preverat sa renunte la ea. Eu, ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire maiamaria maiamaria am urmatoarea nelamurire: un salariat este propus la pensie cu 01.02.2010. tot cu aceasi data i s-a facut decizie de continuare a activitatii, si tot cu aceasi ... (vezi toată discuția)