avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare la pensie

buna ziua. un salariat a solicitat pensionarea anticipata partiala, insa s-a cam speriat:) de nivelul acesteia si a preverat sa renunte la ea. Eu, ca angajator, ce acte trebuie sa duc la ITM ca sa-i anunt ca salariatul va continua activitatea?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 11:50, 4 Noiembrie 2009
1. In cazul pensiei anticipate (partiale) decizia de pensionare nu se pune in plata decat dupa ce Casa de Pensii primeste decizia de incetare a CIM.
2. Daca angajatorul este de acord il poate mentine in continuare pe salariat la serviciu.
3. Decizia de pensie nu se poate anula. Ea ramane valabila.
4. Cand salariatul va indeplini conditiile de pensionare pentru limita de varsta se va proceda la recalcularea pensiei, luandu-se in calcul si perioada pe care o lucreaza de cand are decizia de pensie actuala si pana atunci.
5. Daca pe carnetul de munca apare inregistrarea de la ITM cu "propus la pensie...", atunci faceti o scrisoare catre ITM si spuneti ca salariatul lucreaza in continuare in baza aceluisi CIM.
revin.
1. am fost la ITM si mi-au spus sa incetez contractul cu art. 56 lit.d si sa inchei altul nou cu aceeasi data cu care inceteaza primul contract.
2. intrebare: pentru aceasta persoana se retine contributia la somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare activitate 56 lit d maiamaria maiamaria buna ziua. am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare - pensie limita de varsta. carnetul il are inca la pensii. a fost propus la pensionare,i-a ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, in cazul in care un angajat se pensioneaza pentru limita de varsta trebuie sa-i inceteze si contractul de munca, cu ce data ... (vezi toată discuția)