BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ACCEPTE AM EFECTUAT CELE 15 ZILE DE PREAVIZ AM PRIMIT SALARIU PE CELE 15 ZILE . LA CEVA TIMP AM CERUT DECIZIA DE INCHIDERE A CONTRACTULUI SA POT MERGE LA ITM SA TREC LUNILE RESPECTIVA IN CARTEA DE MUNCA CE SE AFLA LA MINE, AM MERS LA INSPECTORUL DE LA ITM CE SE OCUPA DE FIRMA RESPECTIVA SI SURPRIZA EL A TRECUT LUNILE PE CARTEA DE MUNCA DAR CELE 15 ZILE ERAU TRECUTE PE STATELE FIRMEI CU CONCEDIU FARA PLATA IAR LA DOSARUL MEU ERA O CERERE DE CONCEDIU FARA PLATA FACUTA IN NUMELE MEU CU DATA DE PRAVIZ SI CU SEMNATURA MEA FALSIFICATA.EU AM INCERCAT SA EXPLIC INSPECTORULUI CA EU AM PLECAT CU PREAVIZ DE 15 ZILE SI CA NU ESTE CEREREA MEA. DAR EL MI-A DAT CEREREA SI A SPUS SA O ADUC SEMNATA DE ANGAJATOR CA NU O SA PRIMESC CARTEA DE MUNCA. DECI CEREREA FACUTA DE ANGAJATOR NU ESTE SEMNATA SI STAMPILATA SI EL I-MI SPUMNE SA FIU EU DEACORD CU ASTA .MENTIONEZ CA EU AM TRIMIS PRIN POSTA DEMISIA ANGAJATORULUI CU COMFIRMARE DE PRIMIRE A DOUA ZI DUPA CE A REFUZAT SA O PRIMEASCA. VA ROG CUM POT LUA CARTEA DE MUNCA DE LA ITM ? VA MULTUMESC
In primul rand aici este vorba despre un abuz al angajatorului, dar si un fals din partea acestuia.
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata si sa dovediti ca ati muncit 4 luni in cadrul acelei firme si sa pronunte o hotararea prin care se va recunoste acesata vechime, iar in baza hotararii instantei, ITM va face modificarile in carnetul de munca, pe care ulterior puteti sa-l ridicati da la ei.
Si este bine sa va adresati si organului de cercetare penala privind acele falsuri.
Pentru a solutiona problema dumneavoastra apreciez ca este necesar sa precizati daca aveti demisia pe care ati inaintat-o angajatorului si confirmare de primire a acesteia de catre angajator. In functie de data primirii demisiei de catre angajator se calculeaza preavizul, cele 15 zile calendaristice la implinirea carora contractul dumneavoastra de munca a incetat conform art. 79 alin 7 Codul muncii. In cazul in care angajatorul nu a emis decizia de incetare a contractului individual de munca la implinirea termenului de preaviz il puteti actiona in judecata . Demisia o puteti inainta si ITM-ului unde puteti totodata reclama si refuzul angajatorului de a emite decizia de incetare a contractului de munca si faptul ca in perioada de preaviz acesta v-a trecut ca fiind in concediu fara plata in baza unei cererii care nu va apartine. Totul trebuie facut in scris cu dovada comunicarii.
„LA CEVA TIMP AM CERUT DECIZIA DE INCHIDERE A CONTRACTULUI SA POT MERGE LA ITM SA TREC LUNILE RESPECTIVA IN CARTEA DE MUNCA CE SE AFLA LA MINE”
Cartea de munca era la dv? Asa se intelege din exprimare... Si, daca e asa, nu se mai intelege nimic.
Angajatorul a scris in numele dv o cerere de concediu fara plata si a semnat in numele dv dar nu a semnat (si stampilat) respectiva cerere, scriind ca e de acord sa va acorde concediul fara plata? Ce rost avea sa depuna la ITM o asemenea cerere? Dar, intrebarea de baraj este: cum a acceptat inspectorul o asemenea cerere, pt ca apoi sa v-o dea dv si sa va trimita la angajator?
Ce rost avea sa va dea banii pt cele 15 zile (aceasta afirmati) pt ca apoi sa treaca in statul de plata ca ati fost in concediu fara plata? – se dezavantaja pe sine...
Ceea ce scrieti este prea alambicat...