In cazul in care discutam despre litigii salariale, care sunt scutite de taxe judiciare, si renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata si inainte de primul termen, ce cheltuieli ar putea sa ceara paratul de la reclamant?
Multumesc!
Multumesc ptr raspuns promt!
Nu inteleg de ce angajatorul imi poate solicita cheltuieli de judecata? Daca angajatorul nu este de acord cu un astfel de angajament, ar fi rau intentionat,si atunci ar trebui sa merg cu judecata mai departe, chiar daca paratul mi-a achitat drepturile salariale ?
Rog sa-mi sugerati care sunt dezavantajele retragerii chemariii in judecata?
Multumesc!
Buna ziua!
In urma neacordarii drepturilor salariale, am depus cererea de chemare in judecata a firmei la care am fost angajat. Dupa comunicarea acesteia catre parat(angajator), angajatorul mi-a transferat restul drepturilor salariale neacordate acum un an, si in urma discutilor avute cu paratul am decis sa depun o cerere de renuntare la judecata. Intrebarea mea este :
Care sunt consecintele daca depun cererea de renuntare la judecata? In cazul meu , instanta imi va cere cheltuielile de judecata in urma acestui demers?
Multumesc !
Sa aveti o zi buna!
Nu vreau sa va contrazic. Dar asta am simit cand eram la servici si m-a anuntat ingrijitoarea copilului care si ea a fost socata. Si nu accept sub nici o forma sa-mi fie agresat copilul , mai ales de niste persoane care in viata lor nu au depus nici cel mai mic efort de a creste sau educa un copil.
Eu cred ca liniste poti gasi la o casa sau la locul de veci. Intr-un bloc, locatarii ar trebui sa convetuiasca cu putina bunavointa si bun simt. Singurul deranj intradevar care l-am suportat cand vecinii si-au facut reparatii. Dar repet cu bunavointa si dialog copilul a dormit in liniste, Si fiecare si-a facut treaba.
Si fetita are orele de somn intre 12.00 si 15.30, asa ca le ofera vecinilor o "pace ptr recuperare"
Politia i-a avertizat ptr agresare verbala in loc public cu martori, eu nu gasesc nimic interesant in asta, si daca eram in zona o aruncam pe vecina cred ca pe scari , dar dupa aia inca 3 saptamani nu am mai vazut-o... nici la politie nu s-a prezentat la ora "confruntarii", decat a doua zi....
Buna ziua!
In ultimul timp avem o neintelegere care devine apasatoare cu vecinul de sub noi. Avem o fetita frumusica de 2 ani si 6 luni, pe cat de frumusica pe atat de activa. Vecinul de sub noi sunt pensionari si sunt deranjati de zgomotul care-l produce copilul jucandu-se in apartament. De la un timp vecinii bat in teava si copilul se sperie. Am incercat sa discutam cu ei si sa le explicam ca nu pot tine legat copilul si la aceasta varsta nu o poti obliga sa nu faca zgomote de la sarit, jucarii, etc.., dar fara rezultat . Ei nu au avut copii si traiesc cu perceptia ca, copii care sunt mai activi sunt si obraznici. Am ajuns o data si la politie cu ei, cand au agresat verbal copilul si bona in spatiul public(magazin), dar am discutat cu cei de la politie sa nu le dea amenda, si au primit doar avertisment. De atunci nu s-a mai intamplat nici-un incident , decat bat in tevile blocului si sperie copilul. Va rog,sugerati-mi o solutie . Multumesc.
Am citit mesajele de mai sus si vin cu urmatoarea intrebare:
-Daca este vre-o reglementare cu parcarea masinilor care apartin pers. juridice???
Si mai explicit, daca o persoana vine si parcheaza 3 sau 4 microbuse in fata blocului zile intregi, nu ar trebui sa detina firma garaj ptr "flota" de microbuse?
Sa presupunem ca 80% sau peste din locatari sunt de acord, si unu sau doi locatari de la ultimul etaj nu sunt de acord... vecinii sunt din imediata apropiere cu "noua mansarda"....
Ce se intampla atunci?
Si o intrebare poate ptr cei cu experienta...cam cat poate cere in instanta un locatar despagubire daca un mtr patrat la cheie ajunge acum de ex. 400-500euro, si sus este doar suprafata ???
multumesc!
Intradevar nu s-a facut prin asociatie, ci s-a hotarat la nivel de bloc. Eu am descutat cu administratorul asociatiei de locatari si d-ul mi-a comunicat ca e bine cum am facut si nu este obligatoriu sa facem prin asociatie.
Acum nu avem pretentie catre individul respectiv sa plateasca unitatatea centrala, dar sa aiba bunul simt sa achite acele chei care le vrea. Noi nu am pus sifonerul in usa blocului, si stam cu armele la paza. Individul daca vrea sa intre in bloc tre sa procure niste taguri, si bine mersi poate circula toata ziua afara -interior. Dar el se simte ca noi suntem obligati sa-i cadonam acele taguri.
Locatarii sunt impotriva de a cadona, ptr ca e un nesimtit si de cand si-a facut studiile de masterat undeva la racoare nici nu vrea sa munceasca, si nici nu are un comportament "minim de respect". La politie a nici nu-i mai da amenzi ca nu le achita....etc...
...ca-i face dosar(s-a adresat locatarului care a fost responsabil ptr contractarea firmei) si-i da si amenda ca-i obstructionam intrarea in bloc altui vecin.
Acu o ora am vorbit si cu adminstratorul asociatiei, care a sunat la politia primarie sa vada cine e politistul care a venit la bloc si prin urmare a sesicat pol. primariei de cele intamplate, si a catalogat interventia politistului ca fiind ilegala si necorecta...