avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de renuntare judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de renuntare judecata

Buna ziua!
In urma neacordarii drepturilor salariale, am depus cererea de chemare in judecata a firmei la care am fost angajat. Dupa comunicarea acesteia catre parat(angajator), angajatorul mi-a transferat restul drepturilor salariale neacordate acum un an, si in urma discutilor avute cu paratul am decis sa depun o cerere de renuntare la judecata. Intrebarea mea este :
Care sunt consecintele daca depun cererea de renuntare la judecata? In cazul meu , instanta imi va cere cheltuielile de judecata in urma acestui demers?
Multumesc !
Sa aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: vicpalag , utilizator 11:54, 3 Iulie 2015
Numai parte adversa, in cazul dvs. angajatorul va poate solicita cheltuieli de judecata. Incheiati cu angajatorul o tranzactie (intelegere) prin care va obligati sa renuntati la judecata in schimbul angajamentului lui ca nu va solicita cheltuieli de judecata.
Multumesc ptr raspuns promt!
Nu inteleg de ce angajatorul imi poate solicita cheltuieli de judecata? Daca angajatorul nu este de acord cu un astfel de angajament, ar fi rau intentionat,si atunci ar trebui sa merg cu judecata mai departe, chiar daca paratul mi-a achitat drepturile salariale ?
Rog sa-mi sugerati care sunt dezavantajele retragerii chemariii in judecata?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
vicpalag, utilizator
Conform art.406(3)NCPC"Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata,instanta, la cererea paratului, il va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecata pe care paratul le-a facut."
In cazul in care discutam despre litigii salariale, care sunt scutite de taxe judiciare, si renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata si inainte de primul termen, ce cheltuieli ar putea sa ceara paratul de la reclamant?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
vicpalag, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit drepturile salariale cuvenite. cum opresc procesul împotriva angajatorului? adrian_adri adrian_adri Buna seara. Am depus cerere de chemare in judecata in data de 16 oct. pentru fostul angajator pentru neacordare drepturi salariale. Din cate stiu de cateva ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecată Martonze Martonze Bună ziua, Am făcut o cerere de chemare în judecată, în 5 zile am făcut o cerere de renunţare la judecată,[b] dar/b] cererea a fost comunicată deja ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legea și jurisprundența în cazul retragerii cererii ... Exiguus Exiguus Ce prevede legea și jurisprundența în cazul retragerii cererii de retragere a cererii de chemare în judecată, retragerea și retragerea retragerii fiind ... (vezi toată discuția)