avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit drepturile salariale cuvenite. Cum opresc ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit drepturile salariale cuvenite. Cum opresc procesul împotriva angajatorului?

Buna seara.

Am depus cerere de chemare in judecata in data de 16 oct. pentru fostul angajator pentru neacordare drepturi salariale. Din cate stiu de cateva zile a ajuns citatie la angajator prin care i se cere sa prezinte toate documentele solicitate de mine. Nimic altceva.
Astazi mi-au acordat drepturile salariale cuvenite si as dori sa stiu cum sa procedez in continuare pentru a inceta acest proces.

Multumesc anticipat,

Adrian
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
adrian_adri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 12 Noiembrie 2013
Faceţi o cerere prin care renunţaţi la judecată. Temeiul legal este art. 406 Cod procedură civilă.
[ link extern ]
Veţi găsi modele de renunţare le judecată pe diverse site-uri. Trebuie doar ca, în loc de "art. 246 Cod procedură civilă", să scrieţi "art. 406 Cod procedură civilă".
Buna ziua.

Am formulat respectiva cerere si am cateva neclaritati in privinta celor de mai jos.



------CERERE DE RENUNTARE LA JUDECATA

a cauzei si va solicit sa constatati prezenta renuntare prin incheiere data fara drept de apel(3).

(3) Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.-------



Mi s-au acordat drepturile salariale cuvenite la data de 8 noiembrie 2013 si as dori sa stiu urmatoarele:

1. Poate fostul angajator inainta aceasta cerere pentru a ma obliga la plata chetuielilor de judecata suportate de societate pana la momentul actual cu acest proces?

2. Daca inainteaza aceasta cerere pentru a ma obliga sa suport cheltuielile de judecata, ce pot face in acest sens?

Multumesc anticipat,

Adrian
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
adrian_adri, utilizator
Bună seara,

1. Poate şi probabil că o va face. Sigur, condiţia de bază este să fi făcut cheltuieli de judecată.

2. Acordarea cheltuielilor de judecată are la bază culpa procesuală a celui care este obligat la plata acestora. În cazul dvs., părerea mea este că nu poate fi vorba de o culpă pentru că angajatorul v-a dat sumele datorate după ce aţi declanşat litigiul.

Dacă nu aţi fi declanşat litigiul, probabil că nu aţi fi primit aceşti bani. Asta e tot ce puteţi să spuneţi instanţei atunci când îi veţi solicita să respingă cererea de obligare a dvs. la plata cheltuielilor de judecată. Însă, repet, există posibilitatea ca pârâtul să nu fi făcut cheltuieli cu litigiul.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare judecata vicpalag vicpalag Buna ziua! In urma neacordarii drepturilor salariale, am depus cererea de chemare in judecata a firmei la care am fost angajat. Dupa comunicarea acesteia ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata e.ladislau e.ladislau sant parte reclamanta intr-un dosar civil, si in data de 26 oct.2010 am primul termen, parata a depus cerere de amanare pentru angajare de aparator. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei inadmisibilitatii de catre parat pentru nerespectarea obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea conf. art. 2, alin. 1 din legea 192/2006 adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie si as dori sfaturile d-voastra. Am deschis actiune de chemare in judecata pentru fostul angajator prin care am solicitat ... (vezi toată discuția)