avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la judecata

sant parte reclamanta intr-un dosar civil, si in data de 26 oct.2010 am primul termen, parata a depus cerere de amanare pentru angajare de aparator. Eu vreau la primu termen sa renunt la judecata, intrebarea este daca mai poate parata sa ceara cheltuieli de judecata avand in vedere ca a depus cerere de amanare pentru a angaja aparator, probabil nici nu va fi prezenta in sala. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: e.ladislau , utilizator 10:19, 23 Octombrie 2010
Da, parata poate solicita cheltuieli de judecata.
Renuntarea la judecata la primul termen elimina plata cheltuielilor de judecata, pentru ca, logic, nu va mai avea loc nici o judecata.
Daca renuntarea insa s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa îl va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată (art.246 alin.3 C.proc.civ.) ;
paratul trebuie sa fie in sala ca sa ceara cheltuielei de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)
Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)