Judecatoria------------
Dosar nr..................
termen de judecata la....................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul........................,domiciliat in.........................posesor al C.I.seria.......nr.........eliberat de.....................la data de...................,in calitate de contestator in litigiul cu..................................prin prezenta va rog sa luati act ca inteleg sa imi retrag actiunea,intrucat mi-au fost achitate intre timp drepturile cuvenite de catre intimata.......................
Imi intemeiez cererea in conformitate cu disp.art.,246 c.pr.civ
Cu respect
contestator..............
Dlui.Presedinte al Judecatoriei....................
Dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa îl va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată (art.246 alin.3 C.proc.civ.).
Daca ati trimis cererea de renuntare inainte de primul termen de judecata, nu avea cine sa ia act de ea si de aceea ati fost citat.Citatiile pentru primul termen de judecata se emit de catre serviciul registratura, dar de cererile formulate in cauza nu poate lua act decat completul investit cu solutionarea cauzei.Adica, la primul termen de judecata, instanta va lua act de renuntarea dumneavoastra, iar daca partea adversa nu a depus vreo intampinare, prin care sa solicite si niste cheltuieli de judecata (si sa faca si dovada efectuarii acelor cheltuieli, adica o taxa de timbru platita, dar se pare ca sunteti in litigiu de munca si nu e cazul, sau un onorariu de avocat platit), nu veti avea nimic de plata, pur si simplu se va termina procesul de la primul termen, ca urmare a renuntarii reclamantului la judecata.