avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la judecata

Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
petremm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 4 Martie 2010
Renuntarea la judecata implica si renuntarea la cheltuielile ocazionate de acest proces.;)
Judecatoria------------
Dosar nr..................
termen de judecata la....................


Domnule Presedinte,
Subsemnatul........................,domiciliat in.........................posesor al C.I.seria.......nr.........eliberat de.....................la data de...................,in calitate de contestator in litigiul cu..................................prin prezenta va rog sa luati act ca inteleg sa imi retrag actiunea,intrucat mi-au fost achitate intre timp drepturile cuvenite de catre intimata.......................

Imi intemeiez cererea in conformitate cu disp.art.,246 c.pr.civ

Cu respect
contestator..............


Dlui.Presedinte al Judecatoriei....................
Dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa îl va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată (art.246 alin.3 C.proc.civ.).
Daca ati trimis cererea de renuntare inainte de primul termen de judecata, nu avea cine sa ia act de ea si de aceea ati fost citat.Citatiile pentru primul termen de judecata se emit de catre serviciul registratura, dar de cererile formulate in cauza nu poate lua act decat completul investit cu solutionarea cauzei.Adica, la primul termen de judecata, instanta va lua act de renuntarea dumneavoastra, iar daca partea adversa nu a depus vreo intampinare, prin care sa solicite si niste cheltuieli de judecata (si sa faca si dovada efectuarii acelor cheltuieli, adica o taxa de timbru platita, dar se pare ca sunteti in litigiu de munca si nu e cazul, sau un onorariu de avocat platit), nu veti avea nimic de plata, pur si simplu se va termina procesul de la primul termen, ca urmare a renuntarii reclamantului la judecata.
Cererea de renuntarea la judecata se solutioneaza cu citarea partilor ....:)

Alte discuții în legătură

Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Renuntare apel...cum? cand? anniela anniela Buna ziua,in ce conditii pot renunta la apelul declarat in termen impotriva unei sentinte civile ? Mai concret,am facut cere indreptare eroare materiala,s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)