avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare apel...cum? cand?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare apel...cum? cand?

Buna ziua,in ce conditii pot renunta la apelul declarat in termen impotriva unei sentinte civile ?
Mai concret,am facut cere indreptare eroare materiala,s-a dat termen cu citare parti, termen care depastete termenul pentru depunerea apelului. Am declarat in termen apel,fara motivare ( motivare la primul termen de judecata)pentru orice eventualitate..motivele mele de apel fiind aceleasi cu cele din cererea de indreptare.In cazul in care se admite cererea de indreptare,vreau sa renunt la apel( nu asi mai avea motiv de apel) si vreau sa stiu cand pot face aceasta renuntare astfel incat sa nu ma trezesc cu "plata cheltuieli de judecata" sau...altceva...exista un articol de lege care spune ca daca pana la data de renunt, nu mai pot sa-mi ceara cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:08, 19 Ianuarie 2011
Cata vreme ati declarat apel impotriva instantei de fond, renuntarea la judecata apelului va produce efecte abia la primul termen de judecata in apel.
Abia atunci instanta va lua act de cererea dvs. de renuntare , astfe ca puteti fi obligata la plata cheltuieilor de judecata.
Art. 246 c.proc.civ.
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.

Aceleasi dispozitii se aplica si in apel.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)