avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort inaite de primul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort inaite de primul termen

cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen?

]
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:40, 29 Iunie 2011
Foarte simplu daca sunteti reclamant . Mergeti la registratura si cereti suspendarea divortului .
Art. 246 c.proc.civ.
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)