avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocarea exceptiei inadmisibilitatii de catre parat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocarea exceptiei inadmisibilitatii de catre parat pentru nerespectarea obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea conf. art. 2, alin. 1 din Legea 192/2006

Buna ziua.
Ma aflu intr-o situatie si as dori sfaturile d-voastra.
Am deschis actiune de chemare in judecata pentru fostul angajator prin care am solicitat recunoasterea ca vechime in munca toata perioada lucrata in folosul acesteia. Reprezentantul societatii mi-a cerut la semnarea contractului sa semnez si o cerere de incetare a activitatii conf. art. 55, lit (b) in alb, cu pretextul ca este doar o formalitate pentru a nu fi nevoit sa ajung iar la Bucuresti doar pentru o semnatura la sfarsitul perioadei contractuale. (fiind facut totul in pripa si fiind o companie cu renume, nu am gandit ca vor recurge la astfel de metode ilicite - admit ca am fost un naiv si jumatate). Au folosit respectiva cerere si mi-au incheiat CIM dupa o luna, eu muncind in folosul societatii timp de 4 luni. (Exista documente care confirma obtinerea vizei, permis de rezident in baza acelui contract, viza de intrare si iesire din Turcia, precum si fostii colegi care pot confirma data reintoarcerii in tara).
Am primit ieri intampinare in care societatea invoca exceptia inadmisibilitatii intrucat nu am indeplinit obligatia de a participa la sedinta de informare privind medierea, conf. art 2 alin 1 din Legea 192/2006

- am apelat la un mediator si mi-a pierit entuziasmul in momentul in care mi s-au solicitat 150 lei taxa pentru a notifica parata de sedinta de informare, fara sa poata garanta cineva ca se vor prezenta (prejudiciul meu fiind 3 luni cu jumatate de norma muncite la negru si as cheltui mai mult decat as castiga in urma castigarii procesului).
In intampinare parata mai sustine ca aceasta cerere este semnata de mine si ca incerc sa induc in eroare instanta si pentru aducerea de acuzatii de fals in inscrisuri, isi rezerva dreptul de a ma actiona in judecata pentru grave prejudicii. (in comunicare am declarat ca nu am semnat acea cerere, la data respectiva fiind in Antalya..intr-adevar este semnata de mine acea cerere, fara data (as putea aduce si martori care sa confirme aceasta cerere semnata in avans si in alb, precum si direnta de scris dintre nume, prenume si data de la care "solicit" incetarea activitatii) fiind apoi completat doar campul liber de un reprezentant al societatii, data de la care a fost incheiat CIM conf art. 55, lit (b).)
Si mai solicita acordarea cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul proces in conformitate cu prevederile art 453 C pr civ.

1. Daca nu imi permit aceste costuri cu sedinta de mediere, cererea de chemare in judecata va fi respinsa, sau pot continua actiunea in instanta?

2. Realizez acum ca e mult mai complicata situatia decat credeam initial si intreb: pot inainta o cerere de renuntare la judecata fara a o motiva?

3. Daca depun aceasta cerere de renuntare la judecata, instanta ma va obliga la cheltuieli ocazionate cu aceasta actiune pe motiv ca fiind nefondata si vor exista repercursiuni asupra mea? (Nu a fost pronuntat primul termen de judecata pana la data curenta)

Multumesc tuturor ce ma pot ajuta cu sfaturi si sugestii si pentru timpul si atentia acordate acestor randuri.

Cu stima,
Adrian
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
adrian_adri, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 22:44, 12 Februarie 2014
Încercați la un alt mediator, pentru a vedea dacă puteți plăti o sumă mai mică pentru serviciile prestate de mediator cu procedura de premediere.
Pârâtul, în opinia mea, nu va putea să nu se prezinte, câtâ vreme a invocat această excepție.Ar fi un nonsens.

Problema este alta. Costurile cu medierea ajung destul de ridicate, am intrebat deja la 2 mediatori si mi-au cerut aceeasi taxa (150) lei, inca 20 lei o taxa pentru tribunal si onorariul in cazul in care s-ar ajunge la un consens in privinta medierii. Si calculand acum, realizez ca as cheltui mai mult decat as castiga fiindu-mi recunoscute acele 3 luni muncite la negru ca vechime.
Doresc sa stiu daca e sa renunt la judecata, ce repercursiuni ar exista asupra mea?
adrian_adri a scris:
1. Daca nu imi permit aceste costuri cu sedinta de mediere, cererea de chemare in judecata va fi respinsa, sau pot continua actiunea in instanta?

Cererea de chemare în judecată va fi respinsă ca inadmisibilă.

adrian_adri a scris:
2. Realizez acum ca e mult mai complicata situatia decat credeam initial si intreb: pot inainta o cerere de renuntare la judecata fara a o motiva?

Nu este necesar să motivați o cerere de renunțare la judecată. Este cererea dvs. și puteți să dispuneți de ea cum doriți.

adrian_adri a scris:
3. Daca depun aceasta cerere de renuntare la judecata, instanta ma va obliga la cheltuieli ocazionate cu aceasta actiune pe motiv ca fiind nefondata si vor exista repercursiuni asupra mea? (Nu a fost pronuntat primul termen de judecata pana la data curenta)

Instanța va lua act de cererea de renunțare. Întrucât dvs. renunțați la cerere nu vor exista discuții pe fondul ei, deci nici soluții de genul ”cererea este nefondată”.

Cu cheltuielile de judecată este o altă discuție. Veți fi obligat la plata cheltuielilor pe care pârâtul va dovedi că le-a făcut, dacă acesta din urmă solicită instanței aceasta. Vedeți art. 406 Cod procedură civilă.
Buna ziua.
Revin cu alte nelamuriri si intrebari la dvs.
Am decis sa suport costurile premedierii si sa solicit paratei sa participe la sedinta de informare privind medierea. Problema e urmatoarea: Intampirarea mi-a fost comunicata in data de 22.01.2014 si exista acest termen de 10 zile in care sa "anulez" aceasta solicitare de anulare a cererii de judecata prin exceptia inadmisibilitatii de catre parata si fiind vorba de aceasta distanta si intarzierile prin care se transmit aceste invitatii prin serviciile postale, plus ca exista si riscul ca parata sa intarzie in mod voit aceasta sedinta de informare doresc sa va intreb:

1. Ma ajuta o cerere adresata instantei prin care solicit sa mi se acorde mai mult timp pentru a aduce dovada ca am participat la sedinta de informare privind medierea?

In cazul in care nu reusesc sa ajung la o solutie convenabila cu parata in urma medierii, as dori sa nu-mi fie respinsa aceasta cerere, fiind apoi obligat la plata cheltuielilor de judecata ocazionate pana in acest moment de catre parata si sa solicit instantei ca parata sa aduca mai multe dovezi, deoarece mi s-au adus la cunostinta lucruri de care nu eram constient prin aceasta intampinare primita in 22.01.2014.

2. Ce ma sfatuiti sa fac?
Daca reusesc sa duc dovada ca am participat la sedinta de informare privind medierea in acest termen prevazut, sau daca reusesc sa primesc mai mult timp necesar solutionarii acestui aspect, prin solicitarea acestor probe (doresc sa solicit paratei sa prezinte la dosar cererile colegilor cu care am semnat CIM si respectiva cerere de incetare a CIM in avans si in alb) ar reiesi discrepante sau poate chiar aceeasi data de incetare a activitatii care ar coincide cu cea de pe cererea cu semnatura mea si in acelasi timp diferente de scris si de pix intre nume si data invocata - 4 persoane care isi dau demisia in aceeasi zi si care au data de intoarcere in tara dupa 3-4 luni e suspect - fapt ce ar demonstra ca a fost voba de un plan bine elaborat din partea paratei si singura solutie sa castig acest procesc fara sa port pe drumuri fostii colegi pentru marturii si declaratii.

Multumesc din suflet pentru orice sfat si sugestie si pentru timpul acordat citirii acestor randuri.

Cu stima,
Adrian
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
adrian_adri, utilizator
nimic nu poate infrage liberul acces la justietie:)

nici pe vechea procedura..art 720 indice...
si cu atat mai putin informaraea:)

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Efectele medierii asupra derularii procesului ContSters277797 ContSters277797 Am initiat o premediere inaintea intentarii unui proces. La propunerea partii adverse, am acceptat o noua intalnire in vederea medierii. Este corecta decizia ... (vezi toată discuția)