Buna ziua.
Ma aflu intr-o situatie si as dori sfaturile d-voastra.
Am deschis actiune de chemare in judecata pentru fostul angajator prin care am solicitat recunoasterea ca vechime in munca toata perioada lucrata in folosul acesteia. Reprezentantul societatii mi-a cerut la semnarea contractului sa semnez si o cerere de incetare a activitatii conf. art. 55, lit (b) in alb, cu pretextul ca este doar o formalitate pentru a nu fi nevoit sa ajung iar la Bucuresti doar pentru o semnatura la sfarsitul perioadei contractuale. (fiind facut totul in pripa si fiind o companie cu renume, nu am gandit ca vor recurge la astfel de metode ilicite - admit ca am fost un naiv si jumatate). Au folosit respectiva cerere si mi-au incheiat CIM dupa o luna, eu muncind in folosul societatii timp de 4 luni. (Exista documente care confirma obtinerea vizei, permis de rezident in baza acelui contract, viza de intrare si iesire din Turcia, precum si fostii colegi care pot confirma data reintoarcerii in tara).
Am primit ieri intampinare in care societatea invoca exceptia inadmisibilitatii intrucat nu am indeplinit obligatia de a participa la sedinta de informare privind medierea, conf. art 2 alin 1 din Legea 192/2006
- am apelat la un mediator si mi-a pierit entuziasmul in momentul in care mi s-au solicitat 150 lei taxa pentru a notifica parata de sedinta de informare, fara sa poata garanta cineva ca se vor prezenta (prejudiciul meu fiind 3 luni cu jumatate de norma muncite la negru si as cheltui mai mult decat as castiga in urma castigarii procesului).
In intampinare parata mai sustine ca aceasta cerere este semnata de mine si ca incerc sa induc in eroare instanta si pentru aducerea de acuzatii de fals in inscrisuri, isi rezerva dreptul de a ma actiona in judecata pentru grave prejudicii. (in comunicare am declarat ca nu am semnat acea cerere, la data respectiva fiind in Antalya..intr-adevar este semnata de mine acea cerere, fara data (as putea aduce si martori care sa confirme aceasta cerere semnata in avans si in alb, precum si direnta de scris dintre nume, prenume si data de la care "solicit" incetarea activitatii) fiind apoi completat doar campul liber de un reprezentant al societatii, data de la care a fost incheiat CIM conf art. 55, lit (b).)
Si mai solicita acordarea cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul proces in conformitate cu prevederile art 453 C pr civ.
1. Daca nu imi permit aceste costuri cu sedinta de mediere, cererea de chemare in judecata va fi respinsa, sau pot continua actiunea in instanta?
2. Realizez acum ca e mult mai complicata situatia decat credeam initial si intreb: pot inainta o cerere de renuntare la judecata fara a o motiva?
3. Daca depun aceasta cerere de renuntare la judecata, instanta ma va obliga la cheltuieli ocazionate cu aceasta actiune pe motiv ca fiind nefondata si vor exista repercursiuni asupra mea? (Nu a fost pronuntat primul termen de judecata pana la data curenta)
Multumesc tuturor ce ma pot ajuta cu sfaturi si sugestii si pentru timpul si atentia acordate acestor randuri.
Cu stima,
Adrian
Cel mai recent răspuns:
adrian_adri , utilizator
22:44, 12 Februarie 2014