avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocarea exceptiei inadmisibilitatii de catre parat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocarea exceptiei inadmisibilitatii de catre parat pentru nerespectarea obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea conf. art. 2, alin. 1 din Legea 192/2006

Buna ziua.
Ma aflu intr-o situatie si as dori sfaturile d-voastra.
Am deschis actiune de chemare in judecata pentru fostul angajator prin care am solicitat recunoasterea ca vechime in munca toata perioada lucrata in folosul acesteia. Reprezentantul societatii mi-a cerut la semnarea contractului sa semnez si o cerere de incetare a activitatii conf. art. 55, lit (b) in alb, cu pretextul ca este doar o formalitate pentru a nu fi nevoit sa ajung iar la Bucuresti doar pentru o semnatura la sfarsitul perioadei contractuale. (fiind facut totul in pripa si fiind o companie cu renume, nu am gandit ca vor recurge la astfel de metode ilicite - admit ca am fost un naiv si jumatate). Au folosit respectiva cerere si mi-au incheiat CIM dupa o luna, eu muncind in folosul societatii timp de 4 luni. (Exista documente care confirma obtinerea vizei, permis de rezident in baza acelui contract, viza de intrare si iesire din Turcia, precum si fostii colegi care pot confirma data reintoarcerii in tara).
Am primit ieri intampinare in care societatea invoca exceptia inadmisibilitatii intrucat nu am indeplinit obligatia de a participa la sedinta de informare privind medierea, conf. art 2 alin 1 din Legea 192/2006

- am apelat la un mediator si mi-a pierit entuziasmul in momentul in care mi s-au solicitat 150 lei taxa pentru a notifica parata de sedinta de informare, fara sa poata garanta cineva ca se vor prezenta (prejudiciul meu fiind 3 luni cu jumatate de norma muncite la negru si as cheltui mai mult decat as castiga in urma castigarii procesului).
In intampinare parata mai sustine ca aceasta cerere este semnata de mine si ca incerc sa induc in eroare instanta si pentru aducerea de acuzatii de fals in inscrisuri, isi rezerva dreptul de a ma actiona in judecata pentru grave prejudicii. (in comunicare am declarat ca nu am semnat acea cerere, la data respectiva fiind in Antalya..intr-adevar este semnata de mine acea cerere, fara data (as putea aduce si martori care sa confirme aceasta cerere semnata in avans si in alb, precum si direnta de scris dintre nume, prenume si data de la care "solicit" incetarea activitatii) fiind apoi completat doar campul liber de un reprezentant al societatii, data de la care a fost incheiat CIM conf art. 55, lit (b).)
Si mai solicita acordarea cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul proces in conformitate cu prevederile art 453 C pr civ.

1. Daca nu imi permit aceste costuri cu sedinta de mediere, cererea de chemare in judecata va fi respinsa, sau pot continua actiunea in instanta?

2. Realizez acum ca e mult mai complicata situatia decat credeam initial si intreb: pot inainta o cerere de renuntare la judecata fara a o motiva?

3. Daca depun aceasta cerere de renuntare la judecata, instanta ma va obliga la cheltuieli ocazionate cu aceasta actiune pe motiv ca fiind nefondata si vor exista repercursiuni asupra mea? (Nu a fost pronuntat primul termen de judecata pana la data curenta)

Multumesc tuturor ce ma pot ajuta cu sfaturi si sugestii si pentru timpul si atentia acordate acestor randuri.

Cu stima,
Adrian
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
adrian_adri, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 22:44, 12 Februarie 2014
@milikka multumesc pentru raspuns,
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aveți un termen de 10 zile în care să răspundeți la întâmpinare. În acest act, răspunzând excepției de inadmisibilitate, scrieți că veți face dovada că ați participat la ședința de informare privind medierea până la primul termen de judecată. Asta înseamnă că trebuie să rezolvați această problemă în aproximativ 60 de zile.

De anulat nu puteți anula nimic, cu sau fără ghilimele.

1. O cerere adresată instanței prin care solicitați să vi se acorde un termen mai mare pentru a vă îndeplini obligația prevăzută în Legea nr.192/2006 poate fi făcută de-abia la primul termen de judecată. Teoretic, instanța ar trebui să respingă o astfel de cerere, să admită excepția de inadmisibilitate și, pe cale de consecință, să respingă cererea de chemare în judecată. Practic, există posibilitatea ca instanța să vă admită cererea și să acorde un al doilea termen, mai lung, în cauză.

2. Aici nu vă pot ajuta cu un răspuns întrucât ați scris o frază lungă de zece rânduri din care eu, una, nu am înțeles nimic.
Multumesc mult pentru raspuns.

Ce incercam sa spun e ca nu am asteptari mari in urma sedintelor de mediere si doresc sa solicit instantei mai multe probe, care ar fi in avantajul meu.
Eu am declarat in prima comunicare instantei ca nu am semnat aceasta cerere de incetare a activitatii, eu la acea data fiind in Turcia si muncind pentru societatea in cauza, fara sa stiu ca aceasta cerere de incetare semnata in avans si in alb a fost folosita pentru a mi se incheia CIM dupa o luna de la semnare.
(reprezentantii societatii spunandu-ne ca este doar o formalitate pentru a nu mai fi nevoiti sa venim pana la Bucuresti la sfarsitul perioadei contractuale)

Dupa cum spuneam, aceasta cerere in avans si in alb a fost semnata de mine si inca 3 colegi, nu este datata si se vede clar numele scris de mine si semnatura cu un pix si ulterior campul respectiv ramanand liber, a fost completata data de la care se cere incetarea activitatii cu alt pix si un scris complet diferit de al meu, numarul de inregistrare si stampila si semnatura administratorului.

Eu doresc sa solicit instantei sa ceara ca probe la dosar si cererile de incetare a CIM ale colegilor mei din care ar reiesi aceleasi discrepante, lipsa datei la care au fost intocmite si incetarea activitatii dupa o luna de la semnarea CIM, la fel cu acordul partilor, colegii mei revenind in tara ca si mine dupa 3 luni de la data cererii de incetare a activitatii. Practic toti am muncit 3 luni la negru fara sa stim de acest lucru.

Imi cer scuze ca nu reusesc sa ma exprim incat sa ma fac inteles. Este totul complicat si pentru mine pentru ca nu pot aduce martori intrucat totul s-a petrecut in Turcia si nu pot chema ca martor pe nimeni din Turcia si in privinta fostilor colegi nu reusesc sa dau de ei pentru a da vreo declaratie ca am desfaurat activitate in folosul societatii inca 3 luni dupa data la care societatea sustine ca am cerut incetarea activitatii si ca aceasta cerere a fost semnata in avans si in alb odata cu semnarea CIM.

Inca o data va multumesc pentru tot.

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
adrian_adri, utilizator
Nu puteti discuta probele până când nu rezolvati problema participării la sedinta de informare privind medierea. Asta este legea.

Aspectele pe care le relatati în ultimul mesaj si la punctul doi din penultimul mesaj sunt aspecte ce tin de fondul cauzei si pentru care am remarcat că ati deschis un topic în subforumul Dreptul muncii. Vă rog să continuati acel topic si să reveniti aici numai pentru aspecte legate de procedură. Oricum, în privinta chestiunilor ce tin de fondul cauzei, cele mai bune răspunsuri le veti primi în Dreptul muncii. Multumesc!
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc din suflet pentru atentia acordata, pentru profesionalism si promptitudine.
Deja ma simt mai bine si stiu exact ce am de facut. Sper sa invete si altii din greselile mele si sa-i ajute aceasta discutie.

Cu stima,
Adrian

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Efectele medierii asupra derularii procesului ContSters277797 ContSters277797 Am initiat o premediere inaintea intentarii unui proces. La propunerea partii adverse, am acceptat o noua intalnire in vederea medierii. Este corecta decizia ... (vezi toată discuția)