avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuielilor de judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuielilor de judecată

Bună ziua,
Am făcut o cerere de chemare în judecată, în 5 zile am făcut o cerere de renunţare la judecată, dar/b] cererea a fost comunicată deja şi primul termen de şedinţă publică fixat.
Am scris mail şi părţii chemate în judecată că am renunţat, înainte ca să-i parvină comunicarea poştală a judecătoriei, evident, nu mi-a răspuns; am trimis încă o scrisoare judecătoriei, cu rugămintea de a acomunica oficial părţii pârâte renunţarea la judecată, în dosar nu apare comunicare suplimentară.
Partea adversă vorbeşte de cheltuieli de judecată.
Mailul trimis de mine respectivului şi cererea suplimentară adresată instanţei mă poate scăpa de cheltuielile de judecată?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:38, 31 Ianuarie 2016
Daca renuntarea la judecata s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata ,la cererea paratului,instanta il va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecata pe care paratul
le-a facut.[Art.406(3) NCPC.]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare judecata vicpalag vicpalag Buna ziua! In urma neacordarii drepturilor salariale, am depus cererea de chemare in judecata a firmei la care am fost angajat. Dupa comunicarea acesteia ... (vezi toată discuția)
Proces pentru contestare proces verbal retinere permis hordymulberry hordymulberry Acum 2 ani, aproape 3 am depus contestatie la tribunal pentru a anula un proces verbal de retinere permis pentru depasire neregulamentara. Atunci am ... (vezi toată discuția)