Buna ziua,
Cochetez si eu cu ideea de a intra in lumea actuariatului. Insa am cateva semne de intrebare:
Imi poate spune cineva daca Master-ul in domeniu, are o valoare concreta, in conditiile in care : inteleg ca exista in companiile de asigurari soft-rui speciale si tinand cont ca scoala noastra scoate in general studenti pe banda rulanta si cand se angajaza constata ca realitatea este alta ?
De asemenea ma mai intereseaza sa stiu daca as putea sa lucrez in actuariat ca si in alte departamente :junior level cu studiile superioare economice pe care le am si ulterior sa incep master-ul ?
As prefera aceasta varianta: sa fac parte din departament si ulterior sa ma dezvolt.
Poate cineva care lucreaza in departamentul de actuariat al unei companii de asigurari sa ne povesteasca cum vede job-ul ? Parti bune / Parti rele ? Cum se fac promovarile si premierile? Care sunt criteriile de performanta ale unui actuar ?
Multumesc pentru raspunsul propt.
Sunt total dezamagit si intristat.
Si totusi ma intreb pe cine executa silit ?
Ca ea nu are drept (act) de propietate nici asupra terenului
nici asupra casei ?
Propietarul terenului poate sa ceara chiar demolarea constructiei.
Daca stau mai bine sa ma gandesc... si atunci pe cine mai executa ?
Buna seara,
revin cu o speta despre pe care am mai pus-o in atentia voastra in urma cu un an,
dar sincer nu mai gasesc raspunsurile.
Am o prietena foarte buna care are urmatoarea problema:
In timpul scurtei casatorii, s-a construit o casuta pe terenul parintilor ei.
Dar cei tineri casatoriti nu au act de proprietate.In plus constructia (cladire cu destiantia locuinta) a fost ridicata in baza unei autorizatii de constructie Garaj si anexe.
In urma divortului ea a ramas in locuinta impreuna cu copilul minor, in schimb trebuie sa plateasca o sulta catre fostul sot.
Fiind fara slujba si fara bani, nu poate platii sulta iar el a apelat la un executor judecatoresc.
Ce se poate face in aceasta situatie.
Se poate transforma sulta in drept de propietate pentru ca mai apoi el sa vanda partea din casa ? Cum se poate delimita (impartii) o locuinta care are o singura intrare ?
Propietarul terenului nu are niciun cuvant de spus ?
Se mai poate ataca sentinta data la partaj ?
Cum se poate plati sulta daca cel care trebuie sa o plateasca nu are job/venituri ?
Ce se intampla cu o astfel de persoana ? Poate fii pur si simplu data afara din casa ?
Buna ziua
multumesc mult pentru raspuns.
Salut,
am si eu urmatoarea intrebare:
care este cuantumul amenzii pentru schimbarea destinatiei constructiei.
S-a obtinut autorizatie de constructie garaj+magazie si s-a construit o locuinta.
Sau macar spuneti-mi va rog unde pot afla valaoarea amenzii si/sau ce alte sanctiuni
mai pot suporta.
Multumesc
Multumesc.
situatia este complicata.
Practic divortul a survenit pana la terminarea constructiei. Locuinta nu era finisata interior si exterior,avea doar ferestre, usi si moblier minim. Nu s-au facut acte de propietate nici pe numele parintilor nici pe numele tinerilor casatoriti.
Parintii au pus la dispozitie o bacata de teren pe care aveau si ei locuinta.
Si lipit de vechea locuinta s-a construit cea noua.Cele doua chiar comunica printr-o usa...
A fost si o ilegalitate: s-a obtinut autorizatie de constructie magazie si garaj si s-a schimbat destinatia....
De aici si nedumerirea noastra: cum s-a obtinut acel document care arata dreptul de propietate a sotului obligat la sulta...
Sau, cum a dat instanta hotararea, cum s-a considerat ca este bun dobandit in comun ?
Multumesc pentru raspunsul promt.
Si atunci cum s-a reusit scoaterea unui extras de carte funciara ca il arata ca propietar pe sotul obligat sa plateasca sulta.
Cum se poate contesta acel document ?
Exista contestatie la executarea silita si nu exista alte bunuri pe numele sau.
Banuiesc ca executarea nu se poate face pe bunurile parintilor sau altor rude....
In timpul casatoriei, s-a construit o locuinta pe terenul parintilor unuia dintre soti.
Nu s-au intocmit acte de propietate pe numele celor doi tineri casatoriti.
In urma divortului, cel ramas cu parintii in locuinta construita trebuie sa plateasca sulta.
Acesta va fi considerat propietarul locuintei nou construite si executat silit ?
Locuinta este propietatea parintilor sau a celor doi tineri casatoriti ?
multumesc mult
pentru sfaturi....
suntem in contact cu avocatul de la divort care cunoaste cel mai bine situatia
insa din pacate nu a fost disponibil zilele acestea
si cand am vazut adresa in care se anunta vizita expertului evaluator....
am intrat in criza....
Contestatia la executare s-a depus acum asteptam rezultatele...
Suntem cu nervii la pamant....repet ...daca aveam banii plateam si gata...
linistea si sanatatea noastra sunt cele mai importante...
Din nefericire sunt implicati si parintii prietenei: adica vorbim de o casa lipita de a lor, in curtea lor....
dupa o munca de o viata.... iti ajuti copilul sa faca o casa, familie si la un moment dat te trezesti cu un strain langa tine, pentru ca judecatorul vinde casa...X-(X-(
urat foarte urat