avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate zorroBIS

Activitate zorroBIS

Răspuns la discuția Drept de proprietate
Domnule avocat Petre, aveti dreptate in ceea ce-i raspundeti omului cu problema, DAR, sincer, inainte de a putea citi ce scrieti, m-au "agresat" gravele greseli de gramatica pe care, in mod surprinzator - chiar sunteti avocat ? le faceti in mod repetat ! In acest context "va" se scrie "v-a" !!! Adica ...a invatat...pe voi, va, vi, v... fiind vorba si de "pluralul de politete"
Răspuns la discuția Schimbare metoda de evaluare
Dle. Expert Petrescu Cezar,
Spuneti ca metoda bonitatii nu este "recunoscuta" de Standardele Internationale...
Ce sa insemne "recunoscuta" ?
Dar oare metodele agreate de "Standarde Internationale" (si imbratisate, normal, ca o speranta de viitor-luminos, de catre toti membrii ANEVAR) sunt CORECT APLICABILE IN ROMANIA DE ASTAZI ?
Acestea indica ca valoare de baza )de plecare) o oarecare "valoare de piata" (
Respectiv valoarea la care se fac, efectiv, tranzactii, in piata, nu?)
DAR unde exista, clar, transparent, verificabil si inalienabil, publicate (publice) aceste valori de efectiva-tranzactionare ? Niciunde !
Si-atunci, sa evaluam plecand de la o estimare fara vreo baza si grosolana ("grosolana" in sensul ca se pleaca de la ofertele de vanzare-ale-romanului-care-mereu-spera-sa-dea-un-tun, preluate/publicate de agentiile imobiliare care, si ele, traind din comision-luat-ambelor-parti (!), atata au manarit/manipulat/umflat cu pompa" preturile astea, de-au ajuns sa creasca de 10 ori in 5 ani (2003->2008) la care sa aplicam "bunul simt" (ce trece prin buzunar-stomac) al unui evaluator care sa estimeze/aplice el coeficientii lui ?
Cum se face atunci ca aceasta "valoare de piata", pentru acelasi obiect al evaluarii, este atat de diferita in functie de cel care plateste evaluarea si scopul evaluarii ? Daca, in baza evaluarii ANEVAR, trebuie luati bani (de ex.vreun credit bancar) valoarea creste, dar daca trebuie dati bani (de ex.taxe) aceeasi valoare se injumatateste ? Ca asa-i tot romanul...smecher...Si daca nu este smecher...este luat de prost...
Ceea ce nu se poate spune (cred) despre canadienii, nemtii, englezii...de la care au plecat vestitele Standarde Internationale...
Cum sa aplici corect o norma straina, bazata pe o anumita corectitudine si transparenta publica, la o societate corupta ?
Si, revenind, la chestiune...monser...sunt aceste Standarde Internationale...omologate in Romania, de catre Ministerul Justitiei, de catre Guvern, de catre oricine cu oarece abilitare ?
Sau visam cu ochii deschisi la gloria apusa a romanului cinstit ?
Ca urmare, cum ramane ?
Eu cu cine votez ?
Care sunt metodele pentru expertizarea-evaluarea valorii unei bucati de teren aflata in Bucuresti, liber de constructii, pe care un expert desemnat de Instanta, trebuie/le poate utiliza ? Care sunt limitele Standardelor de evaluare internationale ? Mai ales in conditiile actuale in care piata imobiliara s-a restrans cu cca.90% fata de aceeasi perioada 2008 ? Pe piata sunt oferte vanzare/cumparare, dar cine mai cumpara/vinde la acele preturi ? Nu este metoda bonitatii preferabila in astfel de vremuri tulburi ? Si mai ales cand discutam despre o expertiza pentru stabilirea taxei...