avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate alexia32

Activitate alexia32

Răspuns la discuția Amenda penala
Am luat o adeverinta de la finante din care reiese ca nu am venituri impozabile.Trebuie si declaratie notariala in acest sens?Banuiesc eu ca trebuie sa depun o copie dupa instiintarea de plata a amenzii penale si dovezi ca nu am venituri plus o cerere de esalonare a amenzii la judecatorul de serviciu apoi sa astept raspuns.Va multumesc si va rog sa ma indrumati dumneavoastra daca procedura nu e corecta.Am 2 copii minori in intretinere,locuiesc cu chirie si nu am un venit stabil.Multumesc foarte mult!:)
Răspuns la discuția Amenda penala
Multumesc mult pentru raspuns!M-ati linistit,ca am timp sa platesc.Daca nu am venituri se poate face o cerere de reesalonare a sumei?Aveti idee de asa ceva?Va multumesc anticipat!
Discuție Amenda penala
:O Buna ziua!Am avut un proces penal pentru vatamare corporala din culpa care s-a solutionat cu amenda penala.Am primit instiintare sa platesc foarte urgent amenda penala dar nu stiu ce inseamna foarte urgent.Nu am in momentul asta banii mai ales ca nu am nici un venit si abia saptamana viitoare as putea plati amenda.Poate sa imi spuna cineva cat de urgent inseamna urgent si in cate zile de la comunicare se revoca amenda penala?Mentionez ca am primit instiintarea pe data de 13 iulie 2010.Va multumesc mult!
Răspuns la discuția anulare permis auto
Va multumesc pentru raspuns tuturor.Referitor la faptul ca in acest caz se impune anularea permisului de conducere eu stiam deja acest lucru,dar la fel de bine cunosc si cazuri in care nu a fost anulat.Un exemplu care pe mine m-a socat este un taximetrist care consumase alcool si a ucis un om pe trecerea de pietoni.In urma procesului penal pentru ucidere din culpa nu i s-a anulat permisul.Nu e singurul caz pe care il stiu,de aceea intrebam de ce depinde anularea permisului de conducere.Avocat nu am pentru ca nu imi permit financiar,dar cred ca pot sa fac contestatie la amenda penala avand in vedere ca victima nu are dovezi clare ca are sechele de pe urma accidentului si ca eu am avut un proces un martor care este vecin cu ea si a declarat ca victima este perfect sanatoasa inca de cand a fost externata.Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
am acrosat o persoana acum doi ani,la un colt de strada fara trecere de pietoni,fara indicatoare...Persoana respectiva a stat 9 zile in spital dar medicul legist i-a acordat 55-57 zile de ingrijiri medicale pentru fractura incompleta de zona inghinala dreapta prin cadere pe un plan dur si contuzie sold stang prin lovire de un corp dur.Mentionez ca accidentul a avut loc in octombrie 2008 si inafara de medicatia de la externare persoana respectiva nu a prezentat instantei nici o dovada ca a avut nevoie de ingrijiri medicale pana la ultima infatisare in proces(in decembrie 2009),cand a adus rezultatul unui examen tomograf care nu arata sechele in urma accidentului si o reteta care nu avea legatura cu diagnosticul din certificatul medico-legal.Victima are pretentii materiale minore dar cere daune morale in valoare de 20.000.euro.Din acestea instanta i-a acordat 3.000.lei daune morale,motiv pentru care victima si procurorul au facut recurs.Instanta mi-a solutionat in ianuarie 2010 dosarul cu amenda penala,iar in recurs procurorul cere inchisoare cu suspendare si daune morale de 20.000. euro.Intrebarea mea este ce sanse am ca la recurs sa obtin aceeasi solutie ca in ianuarie si daca aceasta amenda penala atrage obligatoriu dupa sine anularea permisului sau acest lucru ramane la latitudinea judecatorului in functie de gravitatea accidentului.Va multumesc!