avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala

:O Buna ziua!Am avut un proces penal pentru vatamare corporala din culpa care s-a solutionat cu amenda penala.Am primit instiintare sa platesc foarte urgent amenda penala dar nu stiu ce inseamna foarte urgent.Nu am in momentul asta banii mai ales ca nu am nici un venit si abia saptamana viitoare as putea plati amenda.Poate sa imi spuna cineva cat de urgent inseamna urgent si in cate zile de la comunicare se revoca amenda penala?Mentionez ca am primit instiintarea pe data de 13 iulie 2010.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: alexia32 , utilizator 15:19, 20 Iulie 2010
Persoana condamnata la pdeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii penale aplicate la instanta de executare, in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii ( pastrati o copie xerox a recipisei de plata);)
Multumesc mult pentru raspuns!M-ati linistit,ca am timp sa platesc.Daca nu am venituri se poate face o cerere de reesalonare a sumei?Aveti idee de asa ceva?Va multumesc anticipat!
Da, se poate face.Astfel, cand cel condamnat se gaseste in imposibilitatea de achita integral amenda in termenul prevazut mai sus, instanta de executare la cererea condamnatului poate dispune esalonarea platii amenzii penale, pe cel mult 2 ani in rate lunare.;)
Am luat o adeverinta de la finante din care reiese ca nu am venituri impozabile.Trebuie si declaratie notariala in acest sens?Banuiesc eu ca trebuie sa depun o copie dupa instiintarea de plata a amenzii penale si dovezi ca nu am venituri plus o cerere de esalonare a amenzii la judecatorul de serviciu apoi sa astept raspuns.Va multumesc si va rog sa ma indrumati dumneavoastra daca procedura nu e corecta.Am 2 copii minori in intretinere,locuiesc cu chirie si nu am un venit stabil.Multumesc foarte mult!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala M Dora M Dora Cum pot afla care este procedura prin care achit amenda penala si cheltuielile de judecata si in ce interval de timp, avand in vedere ca n.am nicio instiintare ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Marian Paduraru Marian Paduraru Fiul meu a primit o amenda penala in valoare de 8000 ron si cheltuieli judiciare de 4000 el este student acum si nu are posibilitatea sa o achite integral ar ... (vezi toată discuția)
Amenda penala LBeatrice LBeatrice Cum scap de inchisoare ptr neplata amenzii penale pot primi cu suspendare? (vezi toată discuția)