avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala

Cum scap de inchisoare ptr neplata amenzii penale pot primi cu suspendare?
Doar dacă platesti amenda. Este cu executare intotdeuna
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Petre Enache, Avocat
De ce nu platiti amenda penala?
Nu am avut bani .ce pot face sa nu ajung la executare? Multumesc
Solicitati esalonarea.
ART. 559 c.p.p.
Punerea în executare a amenzii penale
(1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(2) Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala Marian Paduraru Marian Paduraru Fiul meu a primit o amenda penala in valoare de 8000 ron si cheltuieli judiciare de 4000 el este student acum si nu are posibilitatea sa o achite integral ar ... (vezi toată discuția)
Amanarea amenzii penale MariusDecebal MariusDecebal Am primit o amenda penala si nu imi permit momentan sa platesc amenda si nici sa ma angajez undeva deoarce nu imi permit programul de la facultate. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Despre procedura penala gabi1ro gabi1ro Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare ... (vezi toată discuția)