avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre procedura penala

Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare si amenda de 1800 lei separata de acel an de inchisoare . Iata solutia Hotararii. : urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă 1 an închisoare, în regim de detenţie şi 1.800 lei amendă penală şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. penal pe o durată de 1 an şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. penal pe durata executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 14 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 187/2012, cu referire la art. 63 alin. 1 din Codul penal, respectiv că în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoare. Pune în vedere inculpatului că, potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală, are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 22:55, 20 Aprilie 2020
1 an inchisoare cu executare ȘI amenda penala 1800 lei
amenda penala trebuie platita si dupa executarea acelui an? asta ma refeream.Multumesc si apreciez raspunsul.


gabi1ro a scris:

Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare si amenda de 1800 lei separata de acel an de inchisoare . Iata solutia Hotararii. : urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă 1 an închisoare, în regim de detenţie şi 1.800 lei amendă penală şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. penal pe o durată de 1 an şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. penal pe durata executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 14 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 187/2012, cu referire la art. 63 alin. 1 din Codul penal, respectiv că în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoare. Pune în vedere inculpatului că, potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală, are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.amenda penala trebuie platita si dupa executarea acelui an? asta ma refeream.Multumesc si apreciez raspunsul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 559. CPP Punerea in executare a amenzii penale
(1) Persoana condamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea, in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.

(2) Cand cel condamnat se afla in imposibilitate de a achita integral amenda in termenul prevazut la alin. (1), judecatorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune esalonarea platii amenzii pe o perioada de cel mult 2 ani, in rate lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - redobandire permis c0ntab1lul c0ntab1lul Salut,ma numesc Catalin sunt din Galati. Am primit o suspendare a permisului de 2 ani de zile si o amenda penala de 58 de mil lei vechi, as-i vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Amenda penala LBeatrice LBeatrice Cum scap de inchisoare ptr neplata amenzii penale pot primi cu suspendare? (vezi toată discuția)
Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul? Lau79 Lau79 Buna seara, Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul? Ora estimata: 08:30 Complet: P3 penal-cam ... (vezi toată discuția)