avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna Ziua! - redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna Ziua! - redobandire permis

Salut,ma numesc Catalin sunt din Galati.
Am primit o suspendare a permisului de 2 ani de zile si o amenda penala de 58 de mil lei vechi, as-i vrea sa stiu daca pot redobandi permisul de conducere doar dupa un an de zile de la hotararea definitiva!Multumesc
Cel mai recent răspuns: lupci , utilizator 18:42, 15 Ianuarie 2017
Salut .

Cum ai primit si suspendare si amenda penala ?
Au fost 2 fapte ?
Nu a fost o singura fapta.suspendarea este pentru permis 2 ani de zile fără dreptul de a conduce
Nu inteleg exact ce sentinta ai primit.
Normal daca primesti amenda penala pentru infractiuni la regimul conducerii vehiculelor - permisul se anuleaza.
Asta am facut si eu.
Posteaza hotararea daca vrei.
la o pedeapsă cu amenda penală în cuantum de 165 (unasutăşaizecişicinci) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 25 (douăzecişicinci) lei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală (faptă săvârşită la data de 14.05.2014). Pune în vedere inculpatului Barah Cătălin prevederile art. 63 din Codul penal, potrivit cărora în cazul sustragerii cu rea-credinţă de la executarea amenzii penale în cuantum de 4125 lei, instanţa va înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii de 165 de zile. Potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală recipisa de plată integrală a amenzii penale se depune la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. Potrivit art. 67 alin. 1 din Codul penal aplică inculpatului Barah Cătălin pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi i (dreptul de a conduce autovehicule) din Codul penal pe o perioadă de 2 ani. Potrivit art. 65 alin. 1 din Codul penal aplică inculpatului Barah Cătălin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi i din Codul penal, a căror exercitare a fost interzisă de instanţă ca pedeapsă complementară. Potrivit art. 68 alin. 1 lit. a din Codul penal pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi i din Codul penal se va executa cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Potrivit art. 272 Cod procedură penală onorariul apărătorului desemnat din oficiu (avocat Bocănială Valerica – în sumă de 260 lei), va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi. Potrivit art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obliga pe inculpatul Barah Cătălin la plata sumei de 340 lei, din care suma de 140 lei aferentă urmăririi penale, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, care se va depune la Judecătoria Gala?i, potrivit art. 409-410 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre 322/2016 23.02.2016
Amenda penala + pedeapsa complementara.... interesant.
Permisul este anulat si poti sa redobandesti permisul peste 2 ani.
Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere nicote nicote buna seara,am si eu o intrebare in legatura cu o condamnare pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.daca cineva ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Ce sentinta e pana la urma? rezultatul final? mihaelacl mihaelacl Complet: P06-sup Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 396 al.6 rap.la art.16 al.1 lit.e Cod Proc.Penală, cu referire la ... (vezi toată discuția)