avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere

buna seara,am si eu o intrebare in legatura cu o condamnare pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.daca cineva a fost condamnat la 16 luni de inchisoare(sendinta s-a dat astazi 21.03.2018 la ora 8:30),se mai poate face ceva?inculpatul are o fetita de 2 ani,este despartit de sotie.ce se poate face?se poate face recurs?sau exista vreo solutie?astept un raspuns urgent!va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: nicote , utilizator 00:36, 22 Martie 2018
Buna seara,
Daca este sentinta in prima instanta atunci formulati apel in termen de 10 zile.
Nu trebuie trimise si motive.
Studiati putin art. 408 si celelalte C.Pr.Penala.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va ajute in situatia data.
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet 10
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art.396 alin.1 C. procedură penală raportat la art.335 alin.1 C. penal condamnă pe inculpatul R I la 1an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere. În baza art.67 al.1 C. penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 lit. a, b şi i C penal pe o durată de 3 ani. În baza art.65 al.1 C penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie vizând interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 lit. a, b, şi i C penal. În baza art.396 alin.1 C. procedură penală raportat la art.336 alin.1 C. penal condamnă pe acelaşi inculpat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art.67 al.1 C. penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 lit. a, b şi i C penal pe o durată de 3 ani. În baza art.65 al.1 C penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie vizând interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 lit. a, b, şi i C penal. În baza art.38 C .Penal raportat la prevederile art.39 lit. b C Penal contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din restul pedepselor aplicate, respectiv 4 luni de zile, în final rezultând pedeapsa de 16 luni închisoare. În baza art.45 al.3 lit. a C penal raportat laart.68 litera c C penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 a, b, i pe o durată de 3 ani. În baza art.45 al.5 rap. la art.45 al.3 litera a C Penal aplică inculpat pedeapsa accesorie vizând interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 al.1 a, b, şi i C Penal (pe durata executării pedepsei. În baza art.274 alin.1 C. procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 1200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept la apel în 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 21.03.02.2018”.
Document: Hotarâre 79/2018 21.03.2018
Nu ma pricep foarte bine ...v-am trimis ce am casit despre dosarul lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto Crihan bogdan Crihan bogdan Ora estimata: 08:30 Complet: CP9 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul Crihan Constantin- Bogdan, în prezent în Penitenciarul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Ce sentinta e pana la urma? rezultatul final? mihaelacl mihaelacl Complet: P06-sup Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 396 al.6 rap.la art.16 al.1 lit.e Cod Proc.Penală, cu referire la ... (vezi toată discuția)