buna ziua,
care este cadrul legal si ce conditii trebuie sa indeplineasca un after school privat ca sa poata functiona intr-un imobil inchiriat dintr-o zona rezidentiala, ?
o societate nou infiintata (30.10.2012) nu s-a declarat la ANAF ca fiind platitoare de TVA insa s-a comportat ca fiind (a emis facturi cu tva). In luna Noiembrie 2011 societatea a depasit plafonul legal pentru societatile incadrate ca neplatitoare , in speta a emis facturi de pest 80 000 euro, in aceste conditii ar fi trebuit ca societatea sa fie trecuta automat ca platitoare de TVA cu 01.12.2011. Administratorul societatii a mers la ANAF sa complecteze declaratia 010 abia in luna februarie 2012, cu aceasta ocazie a primit si platit amenda pentru faptul ca nu a depus aceasta declaratie cu data de 01.12.2011, cu toate acestea societatea a primit drept de deducere si deci a fost luata in evidentle ANAF ca platitoare de TVA abia cu data de 01.03.2012 . Imi poate spune cineva cum se aplica legea in acest caz ? sunt doua lucruri care se bat cap in cap. Mai mult , deoarece societatea s-a comportat ca platitoare de TVA inca de la prima factura, exista vreo posibilitate legala sa ceara ANAF-uli inregistrarea retroactiva ??? Va multumesc
un angajat pe functia "agent de vanzari" codul COR 341904 care conduce autoturism de firma a fost depistat la examenele periodice cu "BRD major" fapt pentru care i s-a interzis conducerea autoturismului de serviciu. Am cautat in art. 108 din legea securitatii si sanatatii in munca si nu am gasit referire la aceasta afectiune . Este posibil asa ceva ? Deoarece angajatul are permis de categoria B si conduce autoturismul firmei pentru deplasarile sale in teritoriu este posibil ca el sa fi fost incadrat ca sofer profesionist si sa existe aici alte reglementari ??
multumesc de raspuns insa daca nu devin insistent am sa va cer lamuriri suplimentare dar nu inainte de a face cateva precizari : sunt angajat cu carte de munca de mai bine de 3 ani, in acelasi timp sunt si administratorul firmei si in paralel am venituri din prestarea de servicii pe PFA (venituri supuse impozitului) incepand din noiembrie 2009. Sotia este casnica si va naste probabil in 05.05.2010.
Sub lumina acestor precizari imi puteti spune daca :
- eu (tatal) pot primi indemnizatia de crestere a copilului ?
- pe perioada primirii indemnizatie pot detine calitatea de administrator de firma in conditiile in care acest lucru nu imi aduce venituri ?
- imi puteti da un exemplu clar de calcul al indemnizatiei ?
Va multumec pentru rabdare.
cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului?, tatal poate sa ceara aceasta indemnizatie?, veniturile realizate de PFA din prestarea de servicii sunt luate in calculul indemnizatiei?