speta de fata este pentru materia aratata in titlu; orice idee este bine venita,va multumesc anticipat!!!
2. D-nul X este un autor de succes din România care tocmai a publicat un volum de proză scurtă. Tirajul iniţial a fost de 100.000 exemplare. Npul volum de proză s-a dovedit a fi un mare succes publicistic.
După lansarea cărţii în România, d-nul X a primit prin poştă, din partea VANE DREAMS Ltd., cu sediul în Las Vegas, SUA, proprietara unui lanţ de librării, o comandă pentru 20.000 de bucăţi din noua sa carte, la preţul de 10 USD/buc (echivalentul a aproximativ 25 RON cât era preţul în România) + 2 USD/buc cheltuieli de livrare. Livrarea cărţilor se cerea a fi făcută la sediul lor din Las Vegas, plata urmând să se efectueze după ce cărţile au ajuns la destinaţie. în scrisoarea care însoţea comanda se arată că noul volum se bucură de o foarte mare popularitate în rândul comunităţilor româneşti din Statele Unite, generând o cerere substanţială. De asemenea, în aceeaşi scrisoare, VANE DREAMS îşi exprimă dorinţa de a avea exclusivitate pentru distribuirea tuturor lucrărilor, publicate deja sau viitoare, ale d-iui Norocel în S.U.A., incluzând şi un model de clauză în acest sens.
Primind comanda, d-nul X este entuziasmat atât de câştigul imediat obţjnut din vânzarea celor 20.000 de cărţi cât şi la gândul popularizării numelui său şi a posibilităţilor de a-şi vinde celelalte lucrări în Statele Unite. Cu toate acestea, ca om practic, sesizează imediat unele probleme în afacerea propusă. în primul rând, nu a mai fost niciodată implicat în livrări de cărţi în afara României şi habar nu are cum să facă să ajungă cărţile în Las Vegas. în al doilea rând, despre VANE DREAMS nu ştie de fapt nimic. Oare îi vor plăti cărţile după ce le primesc sau vor dispare fără urmă cu cărţi cu tot? în al treilea rând, clauza de exclusivitate propusă nu i se pare chiar aşa de avantajoasă întrucât prevede că va putea să-şi vândă operele doar prin intermediul VANE DREAMS, fiindu-i interzis să le vândă singur sau prin intermediul oricăror alte persoane pe întreg teritoriul SUA, fără a conţine în schimb o obligaţie pentru VANE DREAMS de a-i distribui lucrările. Consultând un văr care lucrează ia o firmă de transport internaţional află că ar fi deosebit de dificil de organizat un transport pentru cărţile sale până la Las Vegas şi că preţul ar depăşi oricum cu mult 2 USD/buc. Eventual, ar fi mult mai simplu de organizat transportul, la un preţ de circa 1,5 USD/buc, până la un port de pe coasta de est a SUA, de exemplu New York.
1. în cazul în care americanii ar dori să negocieze cu el, în ce fel ar trebui organizată
tranzacţia pentru a fi ferit de riscul de neplată din cauza căruia şi-a pierdut somnul?
2. Ce fel de clauză ar trebui să fie negociată în privinţa distribuirii celorlalte cărţi ale sale în
SUA şi cum ar trebui formulată, astfel încât VANE DREAMS să poată avea exclusivitate
dacă este în mod sincer interesată de distribuţia acestor cărţi, dar în acelaşi timp el să nu
fie blocat, dacă VANE DREAMS se eschivează de la distribuţia unora dintre ele?
:closedtopic:
1. în contractul încheiat între societatea A., cu, sediul în Ungaria şi S.C. Bh. S.R.L. cu sediul în România, pentru livrarea succesivă, pe parcursul a doi ani, a câte 500 kg ficat de gâscă/lună s-a prevăzut expres că pentru plata după scadenţă a facturilor se datorează penalităţi în cuantum de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere. în mod constant S.C.Bh S.R.L. a achitat facturile cu întârzieri cuprinse între 7 şi 60 de zile, fără ca societatea A Kft. să suspende livrările sau să factureze penalităţi. După expirarea duratei contractuale, furnizorul a emis o factură de penalităţi cumulată, pentru toate întârzierile la plată înregistrate pe parcursul derulării contractului.
S.C. Bh S.R.L. ar dori să ştie dacă există vreo modalitate juridică de a nu achita penalităţile respective.
imi pare rau ,pentru necunoscutele (foarte multe :O) din speta , dar nici eu nu am mai multe informatii, decat cele care vi le-am dat si voua,oricum multumesc ca ati incercat
va multumesc, pt raspunsuri !!!=D>=D>
sa stii map96 ca nu am nici cea mai mica urma de gand sa incep sa arunc cu noroi,sunt multumit de raspunsurile primite si o sa le iau doar ca pe un preview la ce intentione sa fac adica sa merg la un avocat.
asa ca multumesc ink o data!
va multumesc de raspunsuri!!!=D>
dar mai am o intrebare ,daca ar exista o posibilitate sa se ceara anularea actului sub semnatura privata al reclamantului (din 1962) ,care ar putea fi acelea ?
multumesc anticipat!!!
Buna ziua, in 1965 am cumparat prin act sub semnatura privata 1/4 dintr-un teren ,pe care l-am detinut pana in 2007 netulburat, cand reclamantul OD a chemat in judecata pe FF si statul roman, pretinzand un drept de uzucapiune chiar si asupra terenului meu .as vrea sa obtin o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare in forma autentica, dar nu stiu cum mai exact#-o
va multumesc pentru parere!! totusi cum as putea sa combat actul sub semnatura privata al primului cumparator ? va rog , orice idee poate fi o solutie!
vreau sa stiu dak un intervenient in interes propriu poatte depune pe langa cererea de interventie si intampinare la cererea de chemare in judecata a reclamantului?
mai precis, are rost?
Ce poate face un intervenient in interes propriu in situatia urmatoare:
Starea de fapt-Reclamantul susţine că în anul 1962 a cumpărat suprafaţa pentru care cere uzucapiunea de la numitul S.A., printr-un contract de vânzare – cumpărare, reflectat într-un înscris sub semnătură privată, la preţul (zzzz) achitat în întregime. La momentul respectiv zona era inundată (era mlaştină), astfel că reclamantul a desecat-o şi a făcut-o grădină.
Pe jumătate din acest teren s-a eliberat tatălui pârâtului numărul 1 un titlu de proprietate, în anul 2007, pe care pârâtul l-a întăbulat în Cartea funciară, tot în 2007, după care a vândut terenul pârâtului numărul 2, în anul 2008. Tatăl pârâtului numărul 1 este mort la data începerii procesul, pârâtul fiind chemat în judecată în calitate de succesor.
În proces intervine un intervenient în interes propriu, care solicită să se pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract de vânzare – cumpărare în formă autentică pentru suprafaţa de ¼ din acelaşi imobil. Acesta susţine că în anul 1965 a încheiat un contract de vânzare – cumpărare cu S.A. pentru cota menţionată mai sus.
Numitul S.A. este mort şi nu are moştenitori legali. Nu se cunoaşte data exactă a morţii acestuia, se ştie doar că a plecat la Bucureşti la cutremurul din 1977 şi nu s-a mai întors. Moştenirea sa a devenit vacantă, prin urmare revine statului.stiindu-se ca reclamantul cheamă în judecată în anul 2006 Comisia locală şi statul român, pârâtul numărul 1 şi pârâtul numărul 2, solicitând:
1. să se constate că a dobândit prin uzucapiune dreptul de proprietate asupra unui imobil (xxxx);
2. să se constate nulitatea absolută parţială a titlului de proprietate nr. (yyyy) pentru cota de ½ din suprafaţa pentru care cere uzucapiunea;
3. constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare – cumpărare pentru cota de ½ din suprafaţa terenului, încheiat între antecesorul pârâtului 1 şi pârâtul 2;
4. rectificarea înscrierilor din Cartea funciară, cu cheltuieli de judecată.
Deci, cum ar trebui sa actionez , eu fiind intervenientul?