Am nevoie de citeva informatii: sunt coproprietara unui imobil din Bucuresti, avind o cota de 50%, in timp ce unchiul meu detine restul de 50%. Am incercat sa facem un partaj notarial pe cale amicala, dar intelegerea a fost anulata in ultimul moment de cealalta persoana. In conditiile legii, care sunt drepturile mele ca coproprietar: ma pot muta in casa respectiva si pot locui acolo fara probleme? Am nevoie de acordul unchiului pentru acest lucru, ma poate da afara, imi poate pretinde chirie, imi poate crea vreun fel de neplaceri, poate inchiria o camera cuiva fara acordul meu? Daca doresc sa ies din indiviziune si nu putem cadea de acord, exista vreo modalitate legala de a o face (prin tribunal)?
Totodata, in cazul unui imobil din Sibiu cu patru coproprietari dintre care trei vor sa vinda iar unul nu (acesta detinind 1/3 din imobil), se poate vinde prin decizia majoritatii sau e nevoie de unanimitate?
Va ramin recunoscatoare pentru orice sfat concret.
Nu succesiunea este problema, caci aceea a fost facuta deja asa cum trebuie, nici numarul de proprietari. Intrebarea este daca, fiind succesorii legali (doi sau unul nu conteaza) putem vinde masina fara a mai schimba talonul si cartea masinii de pe numele tatalui meu pe al nostru (ceea ce ar insemna bani in plus si alergatura fara sens pe la politie, din moment ce oricum nu pastram masina)...
V-as ramine recunoscatoare pentru o informatie: tatal meu a decedat, lasindu-mi mie si sorei mele o masina. Succesiunea s-a dezbatut si figuram amindoua la circa financiara ca proprietare. Daca dorim sa vindem aceasta masina, o putem face fara mai schimba talonul si cartea masinii de pe numele tatalui pe cel al uneia dintre noi?