avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinzarea unei masini mostenite daca talonul si cartea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinzarea unei masini mostenite daca talonul si cartea masini sunt pe numele decedatului

Buna ziua,

V-as ramine recunoscatoare pentru o informatie: tatal meu a decedat, lasindu-mi mie si sorei mele o masina. Succesiunea s-a dezbatut si figuram amindoua la circa financiara ca proprietare. Daca dorim sa vindem aceasta masina, o putem face fara mai schimba talonul si cartea masinii de pe numele tatalui pe cel al uneia dintre noi?

Multumesc,
Ioana
Cel mai recent răspuns: ioanalungu , utilizator 08:52, 4 Mai 2010
Daca masina a fost inclusa in succesiune o poate vinde cel caruia i-a evenit in lot.
DAca nu, va trebui ca vanzatori sa figurati toti mostenitorii.
Nu succesiunea este problema, caci aceea a fost facuta deja asa cum trebuie, nici numarul de proprietari. Intrebarea este daca, fiind succesorii legali (doi sau unul nu conteaza) putem vinde masina fara a mai schimba talonul si cartea masinii de pe numele tatalui meu pe al nostru (ceea ce ar insemna bani in plus si alergatura fara sens pe la politie, din moment ce oricum nu pastram masina)...
Da se poate vinde.
Mergeti la un birou de copiat acte ( V-C auto) si perfectati actele predand cumparatorului si un certificat de mostenitor.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism mostenit BMV1994 BMV1994 Tatal meu a decedat in 2014, am facut succesiunea, la impozit figuram eu si mama (50%-50%), dar actele masinii au ramas pe numele lui, adica nu am fost sa le ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la proprietar decedat valentinBr valentinBr buna ziua, trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat. mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune in curs de dezbatere.....taxa de timbru tecu63 tecu63 O masina care are 2 proprietari -numele lor figureaza pe factura de cumparare,talonul masinii este pe numele unuia iar celalalt este trecut coproprietar pe ... (vezi toată discuția)