Tatal meu a decedat in 2014, am facut succesiunea, la impozit figuram eu si mama (50%-50%), dar actele masinii au ramas pe numele lui, adica nu am fost sa le schimb pe numele meu (talon, carte, certificat de inmatriculare). Am continuat sa circul cu masina pana in momentul asta facand asigurarea pe numele lui si trecandu-ma pe mine la "sofer" (stiu ca nu e tocmai legal, dar n-as fi platit asigurarea de 5-6 ori mai mare).
Eu daca vreau sa vand masina acum ce ar trebui sa fac? Ce acte imi trebuie?
Contract de vanzare-cumparare cu noul proprietar , scoatere de pe rol,adaugare in certificatul de inmatriculare numele noului proprietar si de aici e obligatia noului proprietar.
Contract de vanzare-cumparare cu noul proprietar , scoatere de pe rol,adaugare in certificatul de inmatriculare numele noului proprietar si de aici e obligatia noului proprietar.
Doar daca descoperea politia ca ati folosit o masina neinmatriculata practic, era o problema.Aveti rol pe numele dvs., completati la un centru dactilo contractul si fisa apoi mergeti la primarie cu contractul si cu fisa de scoatere de pe rol.Va pune stampila pe fisa si o dati noului proprietar. De aici nu mai aveti nici o obligatie.