avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina pt piese neinscrisa in 30 zile de la cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina pt piese neinscrisa in 30 zile de la cumparare

Buna ziua. Daca achiztionez o masina (cu contract de v/c ,fisa fiscala de la vanzator) si eu nu vreau sa o inscriu (pt ca o iau pentru piese) ce consecinte risc (din punct de vedere fiscal).Stiu ca ,in mod normal,masina ar trebui inscrisa in 30 zile de la cumparare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ami_nico , utilizator 18:41, 7 Noiembrie 2011
Buna ziua.

Pentru nedeclararea in termenul stabilit de lege (30 zile),riscati o amenda minima de 30 lei . Cel mai bine este sa o inscrieti la fisc si apoi sa procedati la intocmirea actelor in vederea radierii si dezmenbrarii acesteia .
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Problema mea este un pic mai complicata. Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere verbala,fara contract de v/c,pastrand doar cartea de identitate. Intre timp bunicul meu a murit si tata a mostenit "masina" ,pentru care plateste impozit,bineinteles.
Singurele acte pe care le are taica-miu sunt actul de mostenire si cartea de identitate ,pe care e trecut tatal lui. Cumparatorul masinii nu stim cine este.
Ma gandeam sa-mi vanda mie "masina" ,sa o scoata el de pe rol si eu sa nu o inscriu.
Exista vreo varianta legala prin care se poate rezolva problema scoaterii masinii de pe rol ,avand doar : carte de identitate,aact de mostenire si atat ?
Va multumesc.
buna seara,

am si eu o intrebare si sper sa ma ajute cineva....am cumparat o masina de la o societate comerciala si administratorul nu mi-a adus fiscalul in termen de 30 zile de la data facturii...am obtinut fiscalul dabea dupa o luna si 10 zile...problema este ca eu nu am stiut ca trebuie sa anunt la primarie chiar daca nu am fiscalul si cad am fost sa o inregistrez pe numele meu mia dat amenda 240 ron cei de la primarie...intrebarea mea este daca stie cineva cum sta treaba cu aceste amenzi pt nedeclararea in termen de 30 zile de la data achizitionarii masinii?
care este amenda minima pt depasirea termenului legal cu 10 zile?dar cea maxima?
va intreb deoarece mi se pare ciudat sa primesc amenda de la primarie si de la politie nu, deoarece am inscris-o si cei de la politie nu au zis nimic!

Va multumesc si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina ,care nu mai exista, mostenita raducanmihai raducanmihai Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscala adriano251982 adriano251982 A-s avea rugamintea si mutumesc din suflet celor care ma pot ajuta cu o informatie concreta! Acum ceva timp am cumparat o masina,au trecut mai mult de 30 de ... (vezi toată discuția)
Terminare proces - cum procedez? rcorinat rcorinat Buna ziua, Am fost intr-un proces de mostenire. Am trimis o intampinare in care eram de acord cu impartirea mostenirii, de aceea, in ceea ce ma priveste, ... (vezi toată discuția)