avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terminare proces - cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terminare proces - cum procedez?

Buna ziua,

Am fost intr-un proces de mostenire. Am trimis o intampinare in care eram de acord cu impartirea mostenirii, de aceea, in ceea ce ma priveste, s-a decis ca detin 3/8 dupa bunica mea din apartament si nu tb sa platesc cheltuieli de judecata. Aceasta a fost hotararea instantei.
Va rog sa ma ghidati acum, ce ar trebui facut. Va trebui sa platesc la impozit la primarie? Trebuie sa platesc ceva la cartea funciara?
Pe mine nu ma intereseaza aceasta parte pana moare bunicul meu, de aceea as vrea sa stiu care sunt pasii urmatori ce ar tb executati.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:49, 15 Mai 2013
impozitul se datoreaza de proprietar deci dvs trebuie sa platiti 3/8 din impozit

nu stiu la ce va referiti prin alti pasi. daca nu va intereseaza apartamentul nu exista alti pasi pana va intereseaza.

daca moare bunicul, faceti mostenire si dupa el, urmand ca apoi sa cereti partajul
ma refer la faptul daca trebuie sa merg la primarie, sa depun ceva acte, etc. Sa merg la notar, sa cer vreo calitate de mostenitor, etc. Pot sa sun doar la primarie sa cer un iban si sa depun datoria in cont, asta e tot?
Va trebui sa mergeti la primarie si sa duceti o copile legalizata a sentintei care face dovada dr dvs de proprietate asupra a 3/8 din imobil. Vi se va deschide rol fiscal si veti achta anual impozitul aferent proprietatii.

In rest nu aveti ce alte demersuri sa mai intreprindeti, daca nu doriti partajul la acest moment.
cu completarea ca mersul la primarie pt deschiderea rolului fiscal se face in 30 de zile de la dobandire, altfel luati amenda pt nedeclarare in termen.
si daca duce bunicul meu copie dupa sentinta legalizata trebuie sa depun si eu singura acelasi lucru? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Departajare impozit teren la primarie adrian73 adrian73 Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)