adrian73 a scris:
Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si mai traieste bunica. Cand pot eu si sotia sa "scapam" de aceasta degrevare pe cartea funciara si sa devenim proprietari in regula?
Poate ca exprimarea nu este asa potrivita, dar dumneavoastra sunteti proprietari, "proprietari in regula" asa cum spuneti. Orice proprietr are drepturi si obligatii. Printre alte obligatii dumneavoastra o aveti si pe aceea de a o intretine pe bunica (de bunic ati "scapat" cum plastic parca va exprimati).
Din moment ce atunci cand ati devenit proprietari v-ati luat angajamentul sa-i intretiineti pe bunici pana la decesul lor, inseamna ca va ocupati de ei cu tot ce au nevoie, cu ingrijirea lor, cu suportarea costurilor de intretinere, a costurilor de spitalizare, a tratamentelor..., cu suportarea oricaror cheltuieli, inclusiv cu eventuale taxe, impozite pe care acestia le datoreaza.
Dupa parerea mea, chiar daca cei de la primarie nu va treceau impozitul pe acel teren in sarcina dumneavoastra si ramanea in sarcina bunicilor, tot dumneavoastra trebuia sa-l suportati in virtutea contractului prin care v-ati angajat sa-i intretineti pana la deces. Diferenta era ca se elibera chitanta de plata pe numele bunicilor si nu pe numele dumneavoastra, dar banii tot dumneavoastra trebuia sa-i platiti.
Iar acum dupa decesul bunicului, o parte din acel teren, prin dezbaterea mostenirii este sau va fi al dumneavoastra, iar dupa decesul bunicii si cealalta parte va ramane a dumneavoastra.
Dar, in prezent, bunica fiind in intretinerea dumneavoastra, nu sunteti dumneavoastra impreuna cu sotia si bunica, utilizatorii terenului de care discutati?
Ori a intervenit o neintelegere intre dumneavoastra si bunica? Sau neamurile, alti mostenitori va creaza probleme?