avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul trecut am facut cadastru si pe cadastru sotul este trecut proprietar.In cadastru este trecut un pamant intravilan pe care tot noi l-am platit din 1998,pamant care prin mostenire trebuie sa ii revina surorii sotului,dar pt ca noi l-am platit la primarie pe rolul nostru,noi nu mai putem sa il dam surorii.Daca la notar noua ni sa zis ca suntem proprietari ,noi trebuie sa mai facem si act de proprietate pe ce am platit?

Cel mai recent răspuns: ContSters421029 , utilizator 14:54, 22 Aprilie 2017
Cu ce ocazie v a spus notarul ca sunteti proprietari ? In ce an ? A eliberat vreun act ?

De principiu trebuie sa stiti ca simpla plata unui impozit nu constituie titlu de proprietate, e cel mult o manifestare de vointa in sensul intervertirii posesiei in proprietate, dar titlul se obtine doar printr-o actiune in instanta.
in baza adeverintei pe care am dus-o de la primarie si in care se specifica ca am platit 16 ani netulburati(ani in care nimeni nu si-a cerut mostenirea) si pt asta ne-a spus ca noi suntem proprietari.
Adeverinta nu are nici o relevanta... S-a efectuat si intabularea dreptului de proprietate sau a ramas la stadiu de documentatie cadastrala? Daca s-a facut intabularea, ce act ati depus la OCPI pentru curte? (OCPI-ul nu face intabulari pe adeverinte de la primarie...)
Nu sa facut nici o intabulare.Am facut cadastru,in urma cadastrului am fost la notar unde ne-a cerut anexa 1 si 2 ,anexa 23 si 24,certificatul fiscal.Acestea sunt pe numele sotului.Ducandu-ne cu acestea ,cu adeverinta de la primarie cat timp am platit rol si cadastru,ni sa adus la cunostinta ca noi suntem proprietari si ca nu se poate atinge nimeni de acest lucru,potrivit legii 7/1998.Vreau sa mentionez ca sotului meu i sa trecut rolul pe numele lui de mai bine de 30 ani,dar la primarie s-au gasit doar 16 ani .
Cadastrul fara intabulare nu va dovedeste niciun drept de proprietate. Proprietatea se dovedeste cu acte: titlu de proprietate, act de mostenire, hotarare judecatoreasca etc, nu cu vorbe ale notarului ori functionarului de la taxe si impozite sau certificate de rol fiscal ori chitante de plata a impozitului. Deci...aveti vreun act doveditor al PROPRIETATII?

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)