avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul trecut am facut cadastru si pe cadastru sotul este trecut proprietar.In cadastru este trecut un pamant intravilan pe care tot noi l-am platit din 1998,pamant care prin mostenire trebuie sa ii revina surorii sotului,dar pt ca noi l-am platit la primarie pe rolul nostru,noi nu mai putem sa il dam surorii.Daca la notar noua ni sa zis ca suntem proprietari ,noi trebuie sa mai facem si act de proprietate pe ce am platit?

Cel mai recent răspuns: ContSters421029 , utilizator 14:54, 22 Aprilie 2017
Cadastrul reprezinta masuratorile topografice, iar actele de proprietate se intabuleaza pentru a dovedi ca ceea ce s-a masurat apartine cuiva. Masuratorile cadastrale sunt efectuate pentru a stabili limitele de proprietate ale intabulatului, adica al proprietarului bunului imobil respectiv. Terenul intravilan respectiv a apartinut bunicilor/parintilor sotului? Acestia l-au donat sotului dumneavoastra? Exista vreun act care sa ateste donatia? Daca este obtinut in urma decesului parintilor sau bunicilor sotului dumneavoastra, iar sora sotului era al doilea copil al socrilor dumneavostra, daca nu s-a dezbatut nicio succesiune, nu sunteti proprietari pe intreg terenul, ci doar pe 50%, restul revenindu-i surorii sotului dumneavoastra, chiar daca ati platit impozit pe acel teren. A fost cumparat de sotul dumneavoastra inainte sau in timpul casatoriei? Daca da, in acest caz sora nu are calitate de mostenitor.
Daca este vorba despre un teren provenit dintr-o succesiune nedezbatuta eu v-as recomanda sa dezbateti succesiunea. Din cele relatate inteleg ca batranii au decedat de ceva vreme si Dvs si sotul ati fost singurii care v-ati interesat de mostenirea aceea - ati platit impozite, ati facut anumite acte etc., iar sora sotului Dvs nu a miscat niciun deget - sa formulez asa. Eu in acest caz consider ca ea nu a acceptat succesiunea (ma refer doar la datele oferite de Dvs - s-ar putea ca la o analiza mai detaliata a situatiei de fapt sa nu fie asa). Daca nu a acceptat succesiunea - nici macar tacit - in acest caz, sotul Dvs este singurul mostenitor. Pornind de la aceasta ideea ati putea ajunge la intabularea terenului doar pe numele sotului Dvs dar este un drum anevoios care va implica si o actiune in fata instantei, mai mult ca sigur.
In urma decesului parintilor socrului meu,socrul meu a primit mostenire o casa,el mai avand o casa si pamantul de pe deal unde stau eu si sotul.Socrul,neputand si neavand voie sa detina doua imobile,l-a trecut la primarie pe rol pe sotul meu,acest lucru intamplanduse acum 30 de ani.
Si de la notar ni sa zis ca peste noi nu se poate baga nimeni,pe cand la casa de jos avem si noi o cota parte.Tin sa mentionez ca ,casa si terenul i l-a dat mostenire sotului meu,tatal lui.
Exista vreun act testamentar scris care sa ateste acest lucru sau totul este doar verbal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj cadarg cadarg As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect .Eu vreau sa intabulez o casa cu gradina dar pe titlul de proprietate este trecuta si o sora de-a socrului care nu a ... (vezi toată discuția)