avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... departajare impozit teren la primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

departajare impozit teren la primarie

Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si mai traieste bunica. Cand pot eu si sotia sa "scapam" de aceasta degrevare pe cartea funciara si sa devenim proprietari in regula? trebuie sa depun la CF o copie dupa certificatul de deces al bunicului si pe urma la decesul bunicii sa depun si pt ea acest cert. de deces sau pot sa ma duc cu ambele dupa decesul bunicii, pentru ambii bunicii???
intrebarea a 2-a:
bunicul sotiei a avut un teren extravilan cu titlu de proprietate pe numele lui, pe care nu s-a facut succesiunea si nu l-a vandut. La primaria comunei am dus , la momentul vanzarii , prin CVC, si eu cu sotia am devenit proprietari pe casa si pamantul aferent casei, cei de acolo , ( cred eu , sa nu faca 2 "partide" de impozit) mi-au trecut mie si impozitul pe casa si terenul aferent-cel intravilan si impozitul pe terenul bunicului decedat extravilan sa il platesc. Numai acum ne-am dat seama , dupa 3 ani ca eu platesc pe numele meu impozitul pe acel pamant extravilan, ceea ce cred ca trebuia sa plateasca bunica sotiei, fiind mostenitor. Cum pot( prin cerere la primarie ) si in baza carei legii sa "defalc" acest impozit , al meu , pe numele meu cu casa si terenul intravilan aferent casei si alta "partida", cred ca pe numele bunicii sotie impozitul pe acel teren extravilan????
multumesc din suflet, poate am fost cam neexplicit in exprimare!!!!
multumesc de raspuns. nu a intervenit nimic, ce m-a facut sa cer o lamurire ar fi urmatoarea situatie>
ingrijirea bunici si alte detalii sunt ok, ma intereseaza ca acum plata pe acel pamant extravilan este pe numele meu, sa nu apara pe urma cineva , de la primarie ca bunica mea nu a platit acest impozit pe numele ei si sa plateasca din urma. pe urma ar fi problema ca terenul l-a dat , numai cu titlu de proprietate, unui asa zis cumparator , care nu stiu ce face cu el, acte nu a facut si eu sa platesc pe numele meu impozitul , nu e corect, chiar daca platea bunica impozitul pe numele ei, in viitor ce face? o sa plateasca in continuare.
bunicul , care a murit, nu am scapat de el, avea si alti mostenitori si pot si aceia sa vina sa ceara cota parte, in plus, dupa moartea bunicii, o sa vina si alti mostenitori, cum ar fi, verisori cu noi.
poate nu e o problema acest impozit ca si suma, dar daca l-a "vandut", sa putem scapa de tot de toate cheltuielile asupra lui. Cum trebuie sa procedez , la primarie, sa se faca un rol separat pt mine , pe casa si teren , si alt rol pe numele bunicii, pe acel pamant?
am scris o "mica " povestioara, dar sa nu ma intelegeti gresit, in ceea ce priveste intretinerea bunicii, plata taxelor, ca tot eu le fac , dar sa ma stiu impacat cu acel impozit pe terenul extravilan. ms

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Caracterul rol-ului fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune Panici Doinita Panici Doinita In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu ... (vezi toată discuția)