Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere verbala,fara contract de v/c,pastrand doar cartea de identitate. Intre timp bunicul meu a murit si tata a mostenit "masina" ,pentru care plateste impozit,bineinteles. Masina probabil nici nu mai exista fizic (fiind vorba despre un Oltcit si vanzarea a fost facuta acum vreo 15 ani) iar cumparatorul masinii nu stim cine este
Singurele acte pe care le are taica-miu sunt actul de mostenire si cartea de identitate ,pe care e trecut tatal lui. .
Ma gandeam sa-mi vanda mie "masina" ,sa o scoata el de pe rol si eu sa nu o inscriu.
Exista vreo varianta legala prin care se poate rezolva problema scoaterii masinii de pe rol ,avand doar : carte de identitate,aact de mostenire si atat ?
Va multumesc.
salut. eu am facut o cerere la politie, mi-au dat o foaie cum ca nu este inmatriculata, am declarat pe proprie raspundere la primarie ca masina nu mai exista si gata. tre sa insisti la primarie.
Am primit o scrisoare de la Politie prin care i se aduce la cunostinta lui taica-miu ca masina este scoasa din circulatie pentru ca nu a fost preschimbat talonul (parca),asa ca masina nu mai este sigur in circulatie. Cand a fost taica-miu la administratia financiara,acum cativa ani,a fost intrebat daca masina este mai veche de 30 ani (si nu e) .Daca ar fi fost mai veche de 30 ani i-au spus " ca s-ar mai fi putut face ceva dar in cazul asta nu e nici o solutie",raspuns care mi se pare inacceptabil.