avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina ,care nu mai exista, mostenita
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina ,care nu mai exista, mostenita

Taica-miu a mostenit o masina pe care nici macar nu vazut-o. Tatal lui(bunicul meu) a vandut masina dandu-i cumparatorului doar talonul cu o intelegere verbala,fara contract de v/c,pastrand doar cartea de identitate. Intre timp bunicul meu a murit si tata a mostenit "masina" ,pentru care plateste impozit,bineinteles. Masina probabil nici nu mai exista fizic (fiind vorba despre un Oltcit si vanzarea a fost facuta acum vreo 15 ani) iar cumparatorul masinii nu stim cine este
Singurele acte pe care le are taica-miu sunt actul de mostenire si cartea de identitate ,pe care e trecut tatal lui. .
Ma gandeam sa-mi vanda mie "masina" ,sa o scoata el de pe rol si eu sa nu o inscriu.
Exista vreo varianta legala prin care se poate rezolva problema scoaterii masinii de pe rol ,avand doar : carte de identitate,aact de mostenire si atat ?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: raducanmihai , utilizator 20:48, 17 Mai 2011
salut. eu am facut o cerere la politie, mi-au dat o foaie cum ca nu este inmatriculata, am declarat pe proprie raspundere la primarie ca masina nu mai exista si gata. tre sa insisti la primarie.
Am primit o scrisoare de la Politie prin care i se aduce la cunostinta lui taica-miu ca masina este scoasa din circulatie pentru ca nu a fost preschimbat talonul (parca),asa ca masina nu mai este sigur in circulatie. Cand a fost taica-miu la administratia financiara,acum cativa ani,a fost intrebat daca masina este mai veche de 30 ani (si nu e) .Daca ar fi fost mai veche de 30 ani i-au spus " ca s-ar mai fi putut face ceva dar in cazul asta nu e nici o solutie",raspuns care mi se pare inacceptabil.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
raducanmihai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pt piese neinscrisa in 30 zile de la cumparare raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Daca achiztionez o masina (cu contract de v/c ,fisa fiscala de la vanzator) si eu nu vreau sa o inscriu (pt ca o iau pentru piese) ce consecinte ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism mostenit BMV1994 BMV1994 Tatal meu a decedat in 2014, am facut succesiunea, la impozit figuram eu si mama (50%-50%), dar actele masinii au ramas pe numele lui, adica nu am fost sa le ... (vezi toată discuția)
Contraventie sau infractiune mihai-dum mihai-dum Buna seara. In luna mai am cumparat un auto care nu a mai fost utilizat 3 ani. actele nu au fost inca perfectionate. La cumparare propietarum mi-a inmanat ... (vezi toată discuția)