avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto dupa succesiune

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :)

In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. Mostenitori suntem doar eu si mama mea.
Masina vrem sa o vindem dupa succesiune.
As dori sa nu o mai inmatriculez pe numele meu pentru a face vanzarea, se poate vinde dupa succesiune direct catre noul proprietar?

Banuiesc ca trebuie sa o luam pe rolul de la primarie amandoi sau poate doar unul dintre noi sa o treaca in fiscalul lui?

Intrebarea de baza asta este:) dupa succesiune se poate vinde masina direct catre noul proprietar fara a mai fi nevoie de inmatricularea de catre unul dintre mostenitori?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana_i_dan , utilizator 18:18, 15 Mai 2024
Pentru a putea instarina cu forme legale bunul obil,este obligatoriu ca vanzatorul,la incheierea documentelor de tranzactiionare drept de proprietate vehicul sa prezinte certificat fiscal si fisa de radiere auto
Documentele mentionate pot fi obtinute numai de catre contribuabilul care are notat pe rolul sau fiscal vehiculul pe care intenytioneaza sa il instraineze

ynocentta a scris:

Pentru a putea instarina cu forme legale bunul obil,este obligatoriu ca vanzatorul,la incheierea documentelor de tranzactiionare drept de proprietate vehicul sa prezinte certificat fiscal si fisa de radiere auto
Documentele mentionate pot fi obtinute numai de catre contribuabilul care are notat pe rolul sau fiscal vehiculul pe care intenytioneaza sa il instraineze

Va multumesc mult pentru raspuns. Ca sa fie clar: dupa dezbaterea succesiunii, eu voi merge la taxe si impozite voi lua masina pe rolul meu fiscal sau al mamei si dupa aceea voi scoate masina de acolo ulterior intocmind si contractul de vanzare cumparare.

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns:)

ynocentta a scris:

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Masina inmatriculata pe numele mamei la ora actuala (talon, carte identitate)
Mama a decedat in 2016, am terminat succesiunea, eu fiind singurul mostenitor (tatal decedat anterior, dupa care s-a facut succesiunea la vremea respectiva)
Buletinul meu este pe Bucuresti, iar masina este inmatriculata in P.Neamt, eu la ora actuala fiind in P.Neamt fix pt a vinde masina
Cumparatorul este tot din zona, P.Neamt

Am inteles de la taxe si impozite P.Neamt, ca nu pot instraina masina direct catre noul proprietar, pt ca mai intai imi trebuie un fiscal de la Bucuresti, Sector1 (unde am eu adresa)?
Sau pot sa o instrainez pe baza cert. mostenitor, cert. deces, fiscal scos de la Taxe si Impozite P.Neamt ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
IonutFed, utilizator
Bună ziua, ma confrunt cu situația de a avea certificat de mostenitor pe mașina tatălui meu decedat, as vrea sa o vând fără s-o mai înmatriculez pe numele meu, are asigurare făcută de tata când trăia, valabila până în luna iulie, deci, as putea s-o vând iar cumpărătorul s-o înmatriculeze direct pe numele său? Ce trebuie sa fac pentru asta, oare legile s-au schimbat? Am citit mesaje și răspunsuri de mai sus, dar sunt din 2019 cele mai noi. Va mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
ana_i_dan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto de la proprietar decedat valentinBr valentinBr buna ziua, trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat. mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Persoana pe numele caruia masinaeste inregistrata la fiscal a decedat. bogdanos88 bogdanos88 Buna ziua! Acum putin timp am achizitionat o masina si am trecut o la fiscal pe numele Mamei soacre,cu intentia sa o inmatriculez la politie pe numele ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto proprietar decedat denisa13 denisa13 Buna seara Eu si sotul meu in noiembrie 2014 din economiile noastre am cumparat o masina pe care am trecut-o pe numele tatalui sotului(pensionar). Pe data de ... (vezi toată discuția)