avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare auto proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare auto proprietar decedat

Buna seara
Eu si sotul meu in noiembrie 2014 din economiile noastre am cumparat o masina pe care am trecut-o pe numele tatalui sotului(pensionar). Pe data de 15 ianuarie a.c a decedat neasteptat . A ramas soacra, sotul meu si 3 frati ai sotului (o sora de-a sotului pleaca miercuri in anglia ce ar trebui sa lase ca nu va putea fi prezenta pe viitor, toti casatoriti/e). Toti din familie stiu ca masina a fost cumparata de noi din banii nostri dar nu vreau sa se faca dezbatere de mostenire.... Pe data de 28 feb ne expira asigurarea auto a masinii noastre ... cum ar trebui sa procedam d.p.d.v.legal ca sa trecem masina pe numele mamei soacre(pensionara) fara sa dezbatem mostenirea?...daca este posibil ....si daca nu este posib putem ca sa cerem dezbarea mostenirea doar pentru masina noastra???? celelalte bunuri nu ne intereseaza ....si ar mai fi o varianta pe care am vrea sa o vindem pe viitor masina si sa luam una cu un an mai bun ce trebuie sa facem ca sa se poata vinde masina . Pentru moment ne intereseaza doar rezolvarea problemei cu asiguarea auto ...pe viitor vrem sa o vindem Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: denisa13 , utilizator 19:33, 31 Ianuarie 2016
Va confruntati cu situatie delicata datorata intereselor dv
Vehiculul figureaza pe rolul fiscal al socrului dv
Legal,din momentul decesului socrului dv,vehiculul intra in masa succesorala si nu poate fi instrainat decat dupa dezbaterea succesiunii
Incheierea formalitatilor de tranzactionare bun mobil se incheie numai intre persoane care intrunesc conditiile legale
Pentru a instraina masina trebuie sa dezbateti succesiunea
In baza certificatului de mostenitor puteti desfasura acte si actiuni pentru vanzare masina
Daca restul mostenitorilor urmeaza sa plece din tara,incercati sa ii sensibilizati sa renunte la cota ce le revine sau sa lase procura
Va multumesc pentru raspuns...referitor la intrebarea legata de asigurare cum am putea sa o realizam ? se poate trece sotia decedatului la fisc?
Daca masina va fi folosita in continuare de catre noi fara a fi instrainata pe ce nume putem ca sa facem asigurarea auto pentru a putea sa circulam in continuare cu ea? ce pasi trebuie sa urmam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare curtii vali valentina vali valentina Buna ziua ,in urma decesului soacrei mele si a sotiei(ea fiind singura fiica) nu s-a facut taxa de succesiune nici socrul meu dupa soacra si nici eu la randul ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto dupa succesiune Western Western Buna ziua, Socrul meu urmeaza sa faca dezbaterea succesiunii pentru mai multe bunuri printre care si un autoturism care a apartinut fratelui sau, el fiind ... (vezi toată discuția)