avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare auto dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare auto dupa succesiune

Buna ziua,

Socrul meu urmeaza sa faca dezbaterea succesiunii pentru mai multe bunuri printre care si un autoturism care a apartinut fratelui sau, el fiind unic mostenitor. Acest autoturism vrea sa mi-l dea mie gratuit, cum putem proceda pentru a face inmatricularea direct pe numele meu?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Western, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:50, 4 Mai 2018
Socrul sa va faca un contract de donatie.
In baza acestuia deveniti proprietarul autoturismului si il inmatriculati.
Socrul poate face contract de donatie in baza certificatului de mostenitor, fara sa fie nevoie sa inmatriculeze masina in prealabil? Masina poate circula inmatriculata pe numele decedatului (are ITP si asigurare valabile) pana o inmatriculez pe numele meu?
Ah, acum am inteles.
Da, socrul trebuie sa o inmatriculeze intai pe numele sau in baza cetificatului de mostenitor. Ulterior, v-o poate dona.
Pentru ca dv sa puteti inmatricula auto veti avea obligatoriu nevoie de certificat fiscal,motiv pentru care socrul dv,in baza certificatului de mostenitor va trebui initial sa inmatriculeze auto pe rolul sau fiscal si ulterior poate face ceea ce doreste,inclusiv sa vs instraineze auto prin contract de donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri inmatriculare ContSters445947 ContSters445947 In urma cu doi ani am cumparat masina de la socrul meu, am facut contract de vanzare-cumparare, dar nu am transcris masina. Ulterior socrul a decedat, iar acum ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism. .Alex .Alex Buna ziua, in data de 21.11.2018 am cumparat un autoturism inmatriculat in judetul galati cu asigurarea valabila/itp/etc.. , dupa ce am facut contractul de ... (vezi toată discuția)