avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare autoturism.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare autoturism.

Buna ziua, in data de 21.11.2018 am cumparat un autoturism inmatriculat in judetul galati cu asigurarea valabila/itp/etc.. , dupa ce am facut contractul de vanzare/cumparare la o firma de acte auto mi sa spus ca in 30 de zile maxim trebuie sa ma prezint cu toate actele masinii plus certificatul fiscal la dansii pentru a inmatricula masina pe numele meu.
persoana care mi-a vandut masina nu era proprietar in acte ci prietena sa, ea nefiind prezenta la incheierea contractului [nu a semnat nimeni pe contract inafara de mine], persoana care mi-a vandut masina mi-a spus ca prietena sa este in afara tarii si se va intoarce pe 07.11.2018 si in acea zi va elibera certificatul fiscal pe care urmeaza sa mi-l inmaneze.
acele 30 de zile se aplica din momentul in care sa incheiat contractul de vanzare sau din momentul in care proprietarul ia certificatul fiscal si radiaza masina de pe numele sau?
dupa ce primesc certificatul fiscal {avand deja restul actelor pentru inmatriculare in acele 30 de zile pot vinde masina fara sa fie inmatriculata pe numele meu sau trebuie sa o inmatriculez intai pe numele meu? pot inmatricula masina fara sa mai platesc asigurarea? pentru ca ar fi inutil sa platesc asigurarea si sa o vand si sa mai plateasca si urmatorul cumparator alta asigurare in nici macar o luna. daca da presoana care cumpara masina de la mine va avea in continuare alte 30 de zile pentru a inmatricula masina pe numele sau? sau va avea restul de zile care au ramas de la data incheierii contractului meu?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
.Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:10, 28 Noiembrie 2018
Obligatia dv ca nou proprietar,respectiv termenul de 30 de zile decurge de la momentul in care ati incheiat documentele de vanzare -cumparare
Pentru ca dv sa puteti instarina masina trebuie sa detineti calitatea de proprietar asupra acesteia,respectiv sa puteti depune certificat fiscal pe care il puteti obtine numai de la autoritatea fiscala teritoriala dupa ce in prealabil ati notat auto pe rolul dv fiscal
Este obligatoriu sa achitati asigurarea RCA-asta este procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)