avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu

am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de imatriculare era trecut numele unei persoane care proprietarul instrainase masina.ce trebui sa fac sa inscriu masina pe numele meu,masina fiind inscrisa pe un alt judet decit cel in care eu locuiesc,si daca pot circula cu ia in momentul de fata fara sa fiu sanctionat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:03, 2 Septembrie 2011
ce acte aveti de la masina?
cine este trecut pe fiecare act?
e aceeasi persoana pe toate sau talonul e pe un nume si cartea pe altul?
am cartea de identitate,certificatul de inmatriculare,asigurare,rovineta.Pe carte si certificatul de inmatriculare este trecut aceiasi persoana,
doar pe spate la certificatul de inmatriculare este scris numele altei persoane..instrainat catre....,la data de ...
doar pe spate la certificatul de inmatriculare este scris numele altei persoane..instrainat catre....,la data de ...
si e trecuta persoana cu care aveti d-voastra actul de v-c,?
Va confruntati cu o sitiatie des intalnita ,respectiv tranzactionare auto,fara incheierea tuturor formalitatilor si existenta asupra aceluiasi autoturism de evidente duble in cartea de identitate figureaza un proprietar iar pe talon un tert care nu se afla inregistrat si in cartea de identitate
Pentru a intra in legalitatea trebuie ca in termenul legal de 30 de zile sa desfasurati demersurile sa contactati ultimul proprietar din cartea de identitate,sa ii explicati ca cel caruia ia tranzactionat autoturismul nu a incheiat formalitatile de instarinare si la randul lui a vandut masina care a ajuns in posesia dvs
Trebuie sa incheiati cu ultimul proprietar din cartea de identitate acte de vanzare cumparare
Sau exista varianta sa contactati persoana de la care ati achizitionat autoturismul si sa ii explicati ca in situatia in care nu intelege sa finalizeze documentele de tranzactionare autoturism ,fie restituie contravaloare achizitie,fie il actionati in instanta pentru recuperare contravaloare autoturism care nu poate fi inmatriculat datorita culpei vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism dpacurari dpacurari As dori sa stiu de ce acte am nevoie pentru transcrierea unui autoturism in cazul in care pe talonul masinii figureaza un nume, iar impozitul la Primarie este ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fbo fbo Buna seara. Am vandut o masina in 2009 cu, contract V-C am scos certificat fiscal pe care l-am dat cumparatorului, acesta avand domiciliu in aceiasi ... (vezi toată discuția)