avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare venituri din chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare venituri din chirie

Am un apartament proprietate personala care sta nefolosit. As vrea sa il inchiriez, dar de toate actele, drumurile la agentii imobiliare, circa financiara, etc, sa se ocupe sora mea. De asemenea, sa faca contractul cu chiriasul la circa financiara pe numele ei, deci pe numele ei sa figureze si veniturile din chirie, ca si cota de impozit pe chirie, incat eu sa nu am nici o bataie de cap daca e vreo incurcatura de vreun fel sau probleme cu chiriasul. Exista aceasta posibilitate?
Cel mai recent răspuns: andreiu85 , utilizator 23:22, 21 Septembrie 2021
buna seara!
ii puteti da sorei o procura de administrare si conservare a imobilului si sa va scuteasca de alergatura!
cu privire la venituri, nu se poate face ce doriti dvs.
ap este prop dvs, veniturile le obt dvs, deci si impozitul- plata lui tot dvs va incumba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioana are dreptate! Imobilul fiind al dvs veniturile vor fi evidentiate tot pe numele dvs. Este adevarat insa ca puteti cesiona printr-un contract de cesiune aceste venituri catre sora dvs , dar nu ati realiza absolut nimic fiindca obligatia de plata a taxelor si impozitelor cade tot in sarcina dvs ca detinatoare de drept a imobilului!
Singura varianta este cea a imputernicirii sorei dvs prin procura notariala sa se ocupe de administrarea imobilului respectiv si de plata taxelor si contributiilor datorate catre stat!
B-)
Buna seara
Am un apartament, si doresc să-l inchiriez doar ca am o mica problema nu gasesc pe internet o declaratie sau un model de declarație in care celelate doua persoane care mai sunt in contractul de mostenire să nu fie puși la plata impozitului din chirie. Sa fiu trecut doar eu ca beneficiez si să plătesc doar eu cheltuielile catre anaf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Se poate? florynnyceboy florynnyceboy vreau sa cumpar un apartament in care stau cu chirie la stat ,pe contract sunt trecut eu sora si parintii care miau decedat.intrebarea este :daca sora ... (vezi toată discuția)