avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog un sfat

Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. Sa inchei sau nu un contract cu respectivul? Daca da, pe numele meu sau al fiului meu? Contractul se incheie la un notariat? Trebuie sa declar la fisc?
Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:07, 23 Iunie 2011
In cazul in care fiul dumneavoastra este proprietarul, trebuie sa va dea o procura, prin care sa se specifice ca va mandateaza pentru a inchiria apartamentul si a incasa chiria in numele lui si pentru el. Astfel, contractul de inchiriere va fi incheiat intre fiul dumneavoastra - prin mandatar (dumneavoastra conform procurii autentificata) si chirias, iar acesta trebuie depus la administratia financiara a sectorului pe raza caruia se afla imobilul.Contractul de inchiriere poate si autentificat sau atestat de catre un avocat ori il puteti incheia sub semnatura privata. In cazul in care nu il inregistrati la administratia financiara si se intampla sa vina un control la dumneavoastra, riscati o amenda. Cu stima.
Trebuie sa incheiati contract de inchiriere pe care sa-l inregistrati la organul fiscal pentru plata impozitului pe veniturile din chirie. Nu puteti incheia contractul pe numele dvs., nu sunteti proprietar, dar puteti semna contractul de inchiriere in locul fiului dvs. daca v-a lasat o procura notariala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament cu mandatar costinliviu costinliviu doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in ... (vezi toată discuția)
Procedura inchiriere apartament Alexandru30002 Alexandru30002 Buna ziua. Vreau sa inchiriez un apartament. Din punctul meu de vedere este cam stufoasa toata treaba de aceea apelez la persoane avizate. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract chirie 2 proprietari GabrielaC81 GabrielaC81 Buna seara, Detin impreuna cu fratele meu un apartament (mostenire) in cota 1/2 fiecare. Doresc sa inchiriez acest apartament prin contract inregistrat la ... (vezi toată discuția)