avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament cu mandatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament cu mandatar

doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in bucuresti!
INTREBARI:
1. care este procedura pe care trebuie sa o urmez?
2. unde trebuie sa inchei contractul de inchiriere la un notar din bucuresti, din localitatea unde isi are domiciliul mandatarul sau nu are importanta?
3. mandatarul trebuie sa ia un formular de la administratia financiara din bucuresti, din localitatea unde isi are domiciliul mandatarul sau nu are importanta?
4. unde trebuie inregistrat contractul?
MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: bogdanim36 , utilizator 20:48, 27 August 2012
Contractul de inchiriere nu se incheie obligatoriu la notar. Este valabil si sub semnatura privata, intre parti/mandatari. Sau la sediul unei agentii imobiliare sau la orice notar etc.
Formularele se pot lua de la orice administratie financiara, peste tot sunt la fel.
Se inregistreaza in circumscriptia imobilului - deci Bucuresti.
mie imi trebuie contractul pentru a beneficia de indemnizatie de chirie de la servici si sunt cam "obligat" sa-l inchei la notariat :D! trebuie sa-l mai inregistrez daca il inchei la notar?!
Legea locuintei 114/1996 (rep)

Art. 21. - Închirierea locuinţelor se face pe baza acordului dintre proprietar şi chiriaş, consemnat prin contract scris, care se va înregistra la organele fiscale teritoriale şi va cuprinde:

Asta-i legea. Scrie undeva cuvantul "autentic"?!?
Nu.
Sa mai zic ceva despre cine va "obliga"? ...:hammer:

Tocmai, e invers.
Nu sunteti obligat sa il incheiati la notar, cum am spus mai sus si cum a confirmat si dna avocat.
Dar sunteti obligat sa il declarati la administratia financiara ( de fapt proprietarul este obligat, dar o sa aveti si dvs. un exemplar original - cu care va scadeti chiria la serviciu).
proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in bucuresti!

Procurara, in vederea incheierii unui act de administrare , e una generala ,(contractul de mandat e incheiat in forma consensuala ), nu una speciala , obligatorie pentru acte de dispozitie.

Alte discuții în legătură

Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Ce valoare juridica are un contract de locatiune? MihaelaP2010 MihaelaP2010 Contractul este incheiat intre proprietar si chirias prin intermediul unei agentii imobiliare, nu este legalizat de un notar. Ma intereseaza sa stiu daca isi ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca se poate in privinta urmatoarei probleme: Un SRL incheie un contract de inchiriere cu o persona fizica. Acest contract ... (vezi toată discuția)