Stoica Ioana a scris:
proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in bucuresti!
Procurara, in vederea incheierii unui act de administrare , e una generala ,(contractul de mandat e incheiat in forma consensuala ), nu una speciala , obligatorie pentru acte de dispozitie.
Am si eu un astfel de contract de inchiriere (eu fiind chiriasul), doar ca in contract nu se specifica in ce calitate semneaza locatorul (proprietar, sau mandatar).
Contractul a fost semnat printr-o agentie imobiliara si nu a fost inregistrat la administratia financiara.
NU am intalnit mandatara personal. Am discutat pe email. Intre timp am aflat ca nu semnasem contractul cu proprietara (primisem de la dansa un email, prin care afirma ca e proprietara), Cand a venit momentul sa platesc chiria pt. luna urmatoare avansului, am solicitat contul unde pot plati: mi s-a dat un cont al unei terte persoane, situatie care deja m-a facut sa am indoieli asupra legalitatii.
Deoarece am devenit circumspect, am solicitat copii dupa contractul de proprietate si actul prin care mandatara a primit mandat pt. inchirierea apartamentul - situatie in care mandatara mi-a cerut sa pararesc apartamentul, spunand ca nu am acest drept si ca nu are timp sa-si piarda cu aceste prostii.
Ce pot face in aceasta situatie?
Ce drepturi am, cum e corect sa procedez?
E ok sa platesc, in orice cont mi se comunica prin email?
Ce dovada am ca nu o sa ma trezesc cu adevarata proprietara, ca ma da afara?
Multumesc.
Sper ca nu am facut rau ca am adaugat la acest subiect, fara sa sa deschid unul nou.