avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract chirie 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract chirie 2 proprietari

Buna seara,

Detin impreuna cu fratele meu un apartament (mostenire) in cota 1/2 fiecare. Doresc sa inchiriez acest apartament prin contract inregistrat la Fisc.

Pot incheia contract doar intre mine si chrias, fratele nedorind batai de cap cu procuri si alte drumuri. De asemenea fratele este de acord sa incasez eu toata chiria si sa dispun de ea cum doresc. In aceste conditii ma pot folosi de contractul de inchiriere, mai exact de venitul din chirii pentru un imprumut? Daca contractul va fi exclusiv pe numele meu, banca va lua in considerare toata chiria ca si venit din chirii sau doar 1/2? Ce as putea face sa fie luata in considerare toata ca fiind a mea?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:04, 4 Aprilie 2017
avand in vedere ca bunul imobil apartine la 2 coproprietari,pentru indepartarea situatiilor neplacute este de preferat sa incheiati document autentificat prin care fratele sa declare pe proprie raspundere ca este de acord cu inchirierea ca nu are pretentii financiare din chiria obtinuta
Nu puteți sa închiriați doar dvs apartamentul. Ambii coproprietar TB sa semneze contractul de închiriere. Fratele dvs poate da o declarație notariala în sensul dorit de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori o lamurire a situatiei urmatoare: In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din inchiriere tottenkopfheitten1933 tottenkopfheitten1933 Buna ziua . Detin un apartament de doua camere pe care vreau sa-l inchiriez . Doresc ca venitul net [cel ramas dupa impozitare ] sa fie de 1000 ron pe luna . ... (vezi toată discuția)