Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: o societate comerciala are ca obiect de activitate principal productia de mobilier.Mobilierul se executa pe baza de comanda , montarea urmand sa se efectueze la sediul clientului (persoana fizica sau juridica). Societatea nu are un magazin de prezentare, doar atelierul cu utilaje unde se executa toate operatiunile de productie. In acest context, in statutul societatii trebuie sa se inscrie si codurile caen specifice comertului cu amanuntul sau cu ridicata? Multumesc
O agentie de turism romana factureaza servicii turistice in afara UE in val.de 1000 lei. Factura furnizorului de servicii are val.de 900 lei. V-as ruga sa-mi spuneti unde se trec aceste sume in jurnalul de vanzari, cumparari respectiv decont TVA. Multumesc.
O agentie de turism primeste de la furnizorul de servicii externe (o alta agentie romana) factura in valuta pe care se mentioneaza : plata in lei se face la cursul BNR + 2%. Agentia de turism inregistreaza factura furnizorului la curs BNR sau cursul mentionat de furnizor si diferenta pe ven. sau chelt. financiare?
O agentie de turism din Romania vinde pachete turistice (cazare, masa) unor persoane neimpozabile din Romania, furnizorul serviciilor fiind o agentie din Comunitate. Locul prestarii se considera : in Romania conform art.152^1 sau locul unde sunt prestate serviciile conf.art.133 alin.4 pct. a) si d)?
Ce intelegeti prin exceptia de la pct.b art.152^1 pentru care este obligatorie taxarea in regim special? Se poate incadra aici cazul in care o agentie de turism romana factureaza pachete turistice altei agentii din Romania pentru servicii in alt stat?
Daca o agentie de turism factureaza unui client in luna aprilie servicii turistice aferente lunii iulie , cand intervine faptul generator si exigibilitatea TVA?