avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Ce intelegeti prin exceptia de la pct.b art.152^1 pentru care este obligatorie taxarea in regim special? Se poate incadra aici cazul in care o agentie de turism romana factureaza pachete turistice altei agentii din Romania pentru servicii in alt stat?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:11, 5 Mai 2010


(2) În cazul în care o agenţie de turism acţionează în nume propriu în beneficiul direct al călătorului şi utilizează livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate de alte persoane, toate operaţiunile realizate de agenţia de turism în legătură cu călătoria sunt considerate un serviciu unic prestat de agenţie în beneficiul călătorului.
(7) Agenţia de turism poate opta şi pentru aplicarea regimului normal de taxă pentru operaţiunile prevăzute la alin. (2), cu următoarele excepţii, pentru care este obligatorie taxarea în regim special:
a) când călătorul este o persoană fizică;

b) în situaţia în care serviciile de călătorie cuprind şi componente pentru care locul operaţiunii se consideră ca fiind în afara României.
exceptia pentru care se aplica taxarea in regim special se refera doar la pachetul in beneficiul calatorului asa cum e prevazut la alin 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de turism mirela74 mirela74 buna seara! am o intrebare, un turoperator ,persoana juridica din Romania inregistrata in scopuri de tva , poate sa emita facturi de cazare si masa cu tva ... (vezi toată discuția)
Tva agentii de turism roxanastefu roxanastefu Buna ziua , am si eu o nelamurire am primit o ff de la un fz de pachete turistice si aceasta ff cuprinde si tva , il deduc sau nu? Multumesc (vezi toată discuția)
Tva-operatiuni neimpozabile roxanag roxanag O agentie de turism din Romania vinde ofera pachete turistice( pentru a vizita Romania),catre persoane juridice din UE.Este acesta operatiune neimpozabila ... (vezi toată discuția)