avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate eluck

Activitate eluck

Răspuns la discuția Utilitati pe drum servitute
Nu s-a lovit nimeni de problema asta? sau nu exista o solutie?
In urma cu 3 ani am cumparat un teren ptr casa si cota parte din drumul de acces la el (sunt in total 40 de proprietari care la randul lor au cumparat cate un lot).

Dintre acestia, 9 ne-am construit case raspandite.

Impreuna cu vecinul de vis-a-vis, ne-am hotarat sa ne bransam la gaz. Am facut fiecare cate o cerere pe care am depus-o la gaz si am primit urmatoarele raspunsuri:
Raspuns catre mine:
Refuza accesul pentru ca nu exista posibilitatea de bransament in apropriere pana nu se realizeaza bransamentul vecinului

Raspuns catre vecin:
Refuzul de acces la reteaua de gaze naturale
Confirmare propunere comerciala pentru extindere conducta
De asemenea ii mai solicita documente in vederea racordarii printre care si Conventie de uz si servitute, conform prevederilor NTPEE/2008

Discutant atat cu cei de la gaz cat si cu un notar, am inteles ca aceasta conventie de uz si servitute trebuie semnata de toti (40) proprietarii.

Problema noastra este ca:
- parte din acesti proprietari sunt plecati din tara
- parte din acesti proprietari nu locuiesc in acelasi judet
- nu avem adresele sau datele de contact ale tuturor pentru a le cere acordul

Primaria nu accepta sa i se cedeze drumul, dar sigur este nevoie de toti proprietarii si ptr asta.

Ce solutii am avea in aceasta situatie pentru a adauga acest drept de servitute? (banuiesc eu ca nu prea exista)

Am citit alte posturi care vorbeau despre faptul ca nu ar trebui sa il solicite (dar poate s-a mai schimbat legea de atunci):
www.avocatnet.ro/content/for...

Iar altii spuneau ca daca utilitatile sunt de interes public, nu este nicio problema. Cum putem face sa fie considerata instalatia de interes public din moment ce deserveste mai multe gospodarii?

Sunt binevenite si alte sugestii pentru a atinge scopul de bransare la sistemul de gaze in situatia data.

Multumesc.
avocatPetre a scris:

daca nu este, de unde sa va masoare? probabil ca vecinii sau intins peste terenul dvs de aia aveti doar o suprafata mai mica.. vedeti la fata locului cu vanzatorul dvs ce si cum

Ma intereseaza mai mult in ce masura ma afecteaza pe viitor aceasta diferenta? Multumesc
avocatPetre a scris:

daca nu este, de unde sa va masoare? probabil ca vecinii sau intins peste terenul dvs de aia aveti doar o suprafata mai mica.. vedeti la fata locului cu vanzatorul dvs ce si cum

Terenul are momentan doar 2 vecini (la dreapta un proprietar, in spate agricol, in stanga alt lot al vanzatorului), care nu au imprejmuit parcelele. Imi spuneti ca ar trebui sa imi masor 640mp ptr ca asa e in cartea funciara chiar daca parcelarea are suprafata masurata mai mica? si dupa cum am spus, inca nu s-a facut masuratoarea efectiva a terenului. Despre celelalte intrebari nu aveti o opinie?
Buna,
In urma cu putin timp am cumparat un teren intravilan de 640mp pentru constructia unei case. In momentul incheierii contractului VC, nu a fost atasata o schita care sa contina cotele terenului. Ulterior mi-a fost eliberat si extrasul CF cu suprafata 640mp pe numele meu.
In vederea eliberarii certificatului de urbanism, arhitectul mi-a cerut sa fac ridicare topo. Cand specialistul topo a scos schita terenului, aceasta are suprafata masurata de 627mp (este acelasi specialist topo care a facut si dezmembrarea terenului ptr vanzator in 2007) (inca nu a mers sa imi faca ridicarea topo).
Tot specialistul topo mi-a spus ca trebuie sa fac modificarea in CF la suprafata masurata ptr ca altfel nu voi putea sa imi intabulez casa (pentru modificarea in CF imi cere inca ~75% din bani pentru ridicarea topo).
As dori sa stiu daca eu am cumparat 640 sau 627mp si in ce masura ma afecteaza diferenta de suprafata pentru viitor (intabulare casa, vanzarea terenului fara sa mai construiesc, vanzarea terenului + casa)?
Daca merg la alt specialist topo, el imi masoara 640mp?
Multumesc.