avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilitati pe drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilitati pe drum servitute

In urma cu 3 ani am cumparat un teren ptr casa si cota parte din drumul de acces la el (sunt in total 40 de proprietari care la randul lor au cumparat cate un lot).

Dintre acestia, 9 ne-am construit case raspandite.

Impreuna cu vecinul de vis-a-vis, ne-am hotarat sa ne bransam la gaz. Am facut fiecare cate o cerere pe care am depus-o la gaz si am primit urmatoarele raspunsuri:
Raspuns catre mine:
Refuza accesul pentru ca nu exista posibilitatea de bransament in apropriere pana nu se realizeaza bransamentul vecinului

Raspuns catre vecin:
Refuzul de acces la reteaua de gaze naturale
Confirmare propunere comerciala pentru extindere conducta
De asemenea ii mai solicita documente in vederea racordarii printre care si Conventie de uz si servitute, conform prevederilor NTPEE/2008

Discutant atat cu cei de la gaz cat si cu un notar, am inteles ca aceasta conventie de uz si servitute trebuie semnata de toti (40) proprietarii.

Problema noastra este ca:
- parte din acesti proprietari sunt plecati din tara
- parte din acesti proprietari nu locuiesc in acelasi judet
- nu avem adresele sau datele de contact ale tuturor pentru a le cere acordul

Primaria nu accepta sa i se cedeze drumul, dar sigur este nevoie de toti proprietarii si ptr asta.

Ce solutii am avea in aceasta situatie pentru a adauga acest drept de servitute? (banuiesc eu ca nu prea exista)

Am citit alte posturi care vorbeau despre faptul ca nu ar trebui sa il solicite (dar poate s-a mai schimbat legea de atunci):
www.avocatnet.ro/content/for...

Iar altii spuneau ca daca utilitatile sunt de interes public, nu este nicio problema. Cum putem face sa fie considerata instalatia de interes public din moment ce deserveste mai multe gospodarii?

Sunt binevenite si alte sugestii pentru a atinge scopul de bransare la sistemul de gaze in situatia data.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
eluck, utilizator
Cel mai recent răspuns: eluck , utilizator 14:09, 30 Ianuarie 2012
Nu s-a lovit nimeni de problema asta? sau nu exista o solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Conventie de uz si servitute pentru racord distrigaz pe strada privata Diana Cristina123 Diana Cristina123 Buna ziua! Am depus dosar la Distrigaz pentru conducta si bransament, in vederea racordarii la gaz a unei case aflata pe teren privat. Ca adresa este situata ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil 2014 - drum servitute - acces extindere retea gaz luk2011 luk2011 Pentru a ma putea racorda la reteaua de gaze , am nevoie de acceptul vecinilor proprietarii unui drum privat , drum de pe care s-ar face extinderea de retea ... (vezi toată discuția)