avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate alinaminea

Activitate alinaminea

Răspuns la discuția donatie sau vanzare cumparare
nimeni??:">
Răspuns la discuția donatie sau vanzare cumparare
ce este contractul de intretinere ??
e pur si simplu contractul de vanzare cumparare la care este specificat ca vom avea grija de bunica sau altceva???

daca bunica face contractul de vanzare cumparare catre nepotul sau(ruda de gradul ll) este adevarat ca nu se mai plateste 50% din impozitul pe venit ??sau aceasta e valabil doar in cazul donatie??
bunica sotului doreste sa ne dea pamantul ei cu suprafata de 400 mp cu conditia sa stea si ea intr-o camera dupa ce vom construi noua casa.....va rog sa imi spuneti daca un act de donatie poate fi ulterior atacat de catre cei 2 copii ai bunicii ..desi ei acuma au promis ca vor merge la notar sa dea declaratie ca nu au nicio pretentie cu privire la teren.............sau daca vom face totusi contractul de vanzare cumparare --acea taxa pt impozitul din venit mai trebuie platit desi actul se face intre rude de gradul 2???
Răspuns la discuția prescriere penalitzari asociatie
acum exista un fond de reparatii...insa eu faceam referire ca acum 2 ani cand au fost nevoie de acesti banii pt repararea terasei ei nu au existat...si am facut multe demersuri la primarie..insa trebuia sa mai astept cel putin 2 ani intrucat s-au gasit nereguli in ceea ce priveste organizarea asociatiei..de.ex. nu exista presedinte de asociatie,s.a.m.d........
eu in cererea de intampinare care trebuie sa o depun pot preciza ca suma aceasta reprezinta penalizari din februarie 2003 ??si anexez la cerere si desfasuratorul primit dela asociatie?........citatia am primit-o pe data de 08.03.2010 si trebuie sa ne prezentam la judecatorie pe 11 mai 2010

va rog mult sa imi spuneti cum trebuie scris concret
(si inca un lucru..procesul este pe numele tatalui meu...eu in calitate de fiica a lui si cu acelasi domiciliu pot merge sa depun aceasta cerere de intampinare la tribunal...fiindca nu am inca procura dela tata....ca nu am mai avut banii de facut una..insa sapt ce urmeaza avem posibilitatea)
buna ziua

am primit dela tribunal o citatie in care ni se precizeaza ca trebuie sa achitam la asociatia de propritari suma de 5400ron reprezentand penalizari de intarziere la plata pentru perioada martie 2007-decembrie2009 ,,,,insa am obtinut dela asociatie un desfasurator pe baza caruia am fost data in judecata in care este prezentat faptul ca aceasta suma reprezinta de fapt penalizari calculate din decembrie 2003..................

as dori sami spuneti daca in acest caz mai este posibil sa solicit prescrierea la 3 ani....sau cel putin ce ar trebui sa scriu in cererea de intampinare care trebuie sa o depun in max 2 zile.........tinand cont ca este precizat ca eu ar trebui sa platesc datoriile din martie 2007 si nu din 2003 asa cum sa calculat conform desfasurator
va multumesc

as dori sa mai mentionez ca stau la etajul 4 si reabilitarea terasei am facuto din banii nostri circa 14mil...desi am umblat 1an prin birouri sa pot obtine bani dela locatarii depe acelasi rand cu mine sau dela asociatie..intruncat nu exista niciun fond de reparatiii...si ulterior sa strand un oarece fond la care am fost obligata sa particip si eu si din suma total miau fost restituiti doar vreo 3 mil....iar incepand cu 2005 am inceput sa platim restantele iar in ziua de azi suntem la zi....si nu ne permitem sa platim aceasta suma intrucat am si o surioara cu handicap pe care se duc mai toti banii,,,,nu acesta e un motiv de a nu plati penalitatiile dar ca sa se stie ca nu ne "scaldam"in banii........

multumesc inca o data anticipat tuturor celor care ma vor ajuta